Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Грудень » 17 » ШАХТАРСЬКІ ПРОБЛЕМИ ПІД КОНТРОЛЕМ ОЧІЛЬНИКА ЛЬВІВЩИНИ
10:55
ШАХТАРСЬКІ ПРОБЛЕМИ ПІД КОНТРОЛЕМ ОЧІЛЬНИКА ЛЬВІВЩИНИ

Під постійним контролем шахтар­ські питання регіону у Львівській об­ла­с­ній адміністрації. 6 грудня її голова Михайло Костюк провів чергову нараду з проблемних питань роботи базової  галузі. Ініціювала цю зустріч Львівська територіальна організація Укрвугле­профспілки, яку очолює Олег Турчин.

- Незважаючи на гостроту постав­лених питань,- каже Олег Петрович,- роз­мова була діловою, атмосфера - доб­розич­ли­вою, а головне - результативною.

На зустрічі було заслухано інфор­мацію про діяльність ДП "Львіввугілля" в поточ­ному році, з якою виступив генера­льний директор державного підприємства Мико­ла Клюка.

- Через брак коштів, - зазначив Ми­кола Івано­вич, - червоноградські шахти опи­ни­лися у вкрай важкій ситуації. Біль­шість на­ших проблем потребують вирі­шення на рівні облдержадміністрації, Мін­ен­ер­говуг­лепрому, Уряду.

До речі, всі проблемні питання чітко викладені у вимогах, які напрацьовані те­ри­торіальною організацією вуглепроф­спілки. Для недопущення повної зупинки шахт і знят­тя соціальної напруги необ­хід­но: відт­ермінувати сплату податкових зо­бов'язань та зняти арешт з розрахункових рахунків ДП "Львіввугілля", виділити 215 млн. грн. на закупівлю обладнання для мон­тажу семи нових лав, а також кошти для прид­бання спецодягу та засобів індивідуа­ль­ного захисту; на часткове погашення за­бор­гованості за спожиту елект­роенергію, по­слуги водо- та тепло­пос­тачання, оплати пе­ревізникам тощо. Крім того, у 2013 році надати ДП "Львів­вугілля" повноцінну державну підтримку, а "ДТЕК Західенерго" стовідсотково закуп­ляти видобуте шахтарями Прибужжя вугілля.

Учасники наради розглянули низку інших першочергових проблем, що стосую­­ться роботи вугільної промисло­вості регіо­ну - від недоліків до перспек­тиви.

Голова ЛОДА Михайло Костюк в заключ­ному слові сказав, що вугільна про­мисловість у нашому регіоні залишається домінуючою, а для облдержадміністрації - пріо­ритетною.

- Ми здатні, - наголосив Михайло Дмит­рович,- спільними зусиллями подо­лати всі труднощі і добитися, щоб вона посіла гідне місце в економіці нашого краю і забезпечити ефективну її роботу.

- Тим самим, - прокоментував виступ губернатора голова Львівської територіа­льної організації Укрвуглепрофспілки Олег Турчин, - керівництво області ще раз під­твердило, що хоче допомогти гірникам швидше подолати кризові явища, а в свою чергу шахтарям займатися своєю ос­новною роботою - нарощуванням вуглеви­добутку, поліпшувати економічну віддачу.

У роботі розширеної наради взяли участь перший заступник голови облдерж­адміністрації Богдан Матолич, директори вугільних підприємств, голови профкомів шахт та інші зацікавлені особи.

За підсумками роботи наради прийня­ті відповідні рішення, що спрямовані на покращення соціально-економічної ситуа­ції у вугільній галузі регіону. А вирішення вимог, напрацьованих Львівською терито­ріальною організацією Укрвуглепрфспілки, взяв під свій контроль голова облдержад­міністрації Михайло Костюк.

: | Додав: admin | Рейтинг: 2.0/3
Зробити безкоштовний сайт з uCoz