Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Березень » 5 » ЩОБ РОБОТА БУЛА БЕЗПЕЧНОЮ
10:41
ЩОБ РОБОТА БУЛА БЕЗПЕЧНОЮ

На шахті "Червоноградська" з 17 по 27 лютого тривала комплексна пе­ревірка стану промислової безпеки та охорони праці.

У ході цього заходу гірничотехічними інспекторами Західної МДІН у вугільній промисловості проведено 38 маршрутних обстежень підземних гірничих виробок та поверхневих об'єктів шахти. Серед позити­ву перевіряючими загалом відмічено, що на шахті "Червоноградська" всі виробки при­ст­вольного двору побілені та належ­ним чином освітленні, не виявлено пору­шень пилогазового режиму та елект­ро­вибухобезпеки обладнання і  завершено ремонт будівлі матеріального складу, яка протягом багатьох років знаходилася в неналежному стані. Взірцевий порядок на дільниці конвеєрного транспорту: усі кон­веєра знаходяться у задовільному стані.

25 лютого з робочим візитом на "Чер­воноградській" перебував начальник теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області Юрій Царик. Ознайо­мив­шись з ходом комплексної перевірки, він детально проаналізував функціону­вання на шахті системи УТАС, системи управ­ління виробництвом і охороною пра­ці (СУВОП) та нарядної системи.

27 лютого перевірено готовність пер­со­налу шахти "Червоноградська" до дій в аварійних ситуаціях. Проводив учбову тривогу технічний директор-перший зас­туп­ник генерального директора ДП "Львів­вугілля" Олег Акімов, контролювали дії персо­налу шахти його заступник з проти­аварійного захисту Сергій Руденко, на­чаль­ник Західної державної між­регіо­нальної гірничотехнічної інспекції у ву­гільній промисловості Володимир Юрків, ко­мандир Львівсько-Волинського ВГРЗ Ігор Яворський. За діями працівників "Чер­воноградської" спостерігали головні ін­женери та диспетчери решти вугільних під­приємств. О 10.23 диспетчер Олек­сандр Цимбалов отримав ввідні дані: у 562 конвеєрному штреку сталося зай­мання кабелю та газового суфляру, горить затяжка. Негайно викликано гірничо­ря­тувальників. У шахті на момент аварії знаходився 201 працівник. Сім з них - на аварійній дільниці. Члени ДГК шахти приступили до виводу людей на струмінь свіжого повітря. Два взводи ВГРЗ спус­тилися у шахту, приступили до евакуації людей та розпочали гасіння пожежі. Го­ловний інженер "Червоноградської" Олек­­­сандр Жирій, керуючись планом лік­відації аварій, координував дії служб шахти. Об 11.33 умовну пожежу було ліквідовано.


На підсумковій нараді за результа­тами комплексної перевірки стан охорони праці на шахті "Червоноградська" визнано задовільним.

 

Валерій СОКОЛОВСЬКИЙ,

заступник генерального директора

з охорони праці  ДП "Львіввугілля"

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz