Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Листопад » 26 » СКОРБОТНИЙ ДЕНЬ: ШАХТАРІ ЧЕРВОНОГРАДА ПОМИНАЮТЬ ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ
09:52
СКОРБОТНИЙ ДЕНЬ: ШАХТАРІ ЧЕРВОНОГРАДА ПОМИНАЮТЬ ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

В останню суботу листопада вся Україна вшановує пам'ять жертв голодоморів.

На Вічевій площі Червонограда відбувся поминальний молебень, який відправили священики різних конфесій та церков. Цей скорботний день зібрав представників міської влади, депутатів, шахтарів, керівників гірничих профспілок, працівників структурних підрозділів ДП «Львіввугілля». І навіть осіння похмура погода додавала смутку…

На віче-реквіємі виступили отець Михайло Гнатів, отець-місіонер Олександр Чумаков, який прибув у шахтарське місто з реколекційними проповідями. Він, до речі, народився на Східній Україні, території, яка була, як то кажуть – епіцентром голодомору 1932-1933 років. На щастя, доля розпорядилася так, що його не застали ці страшні роки, але він добре знає свідків трагедії, пригадує страхітливі розповіді своєї бабусі. Пристрасним  був виступ міського голови Червонограда Ігоря Чудійовича.

Опісля присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв голодоморів і поставили запалені свічки та лампадки біля Пам’ятного Хреста й пам’ятника Борцям за волю України.

ДП «Львівввугілля» представляла делегація у складі заступника директора з кадрів і соцпитань Любові Фент, голови профкому Володимира Андрусіва. Також вшанувати пам’ять жертв голодоморів прийшли директори та голови профкомів шахт держпідприємства.

До підніжжя пам’ятника Борцям за волю України поклали кошики з квітами.

Тарас ЛЕХМАН

: | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/5
Зробити безкоштовний сайт з uCoz