Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Червень » 12 » СПОРТИВНІ СТАРТИ ШАХТАРІВ
10:21
СПОРТИВНІ СТАРТИ ШАХТАРІВ

У центрі Львівсько-Волинського вугільного басейну – Червонограді – завершилася VIII Всеукраїнська спартакіада під девізом «Всією бригадою на стадіон». Її організаторами традиційно виступали ЦК Укрвуглепрофспілки за підтримки Міненерговугілля в особі Першого заступника Міністра Юрія Зюкова, а також Центральна Рада фізкультурно-спортивного товариства «Україна».

Уперше місцевий спорткомплекс «Шахтар» ОЛК «Ровесник» приймав фізкультурників-гірників у такому широкому форматі. Адже цього разу у місті над Західним Бугом змагалися спортивні команди, які представляли: ДП «Львіввугілля»-1, ДП «Львіввугілля»-2, шахти «Надія», №9 «Нововолинська», «Бужанська», шахтоуправління «Нововолинське, а також ДП «Донецька вугільна енергетична компанія» і переможців минулорічної спартакіади – ПАТ «Краснодонвугілля».

Успішних стартів на центральній спортивній арені Червонограда шахтарям Сходу і Заходу України побажали голова оргкомітету, спеціаліст із культурно-масової і спортивної роботи ЦК Укрвуглепрофспілки Юрій Калинюк, директор з кадрів та соціальних питань ДП «Львіввугілля» Іван Войценко, голова Львівської обласної організації спортивного товариства «Україна» Роман Шиманський, начальник відділу фізкультури і спорту Червоноградського міськвиконкому Валерій Гаврилюк, голова Львівської територіальної організації вуглепрофспілки Олег Турчин, помічник генерального директора держпідприємства Микола Кузьмич, член оргкомітету змагань, директор ОЛК «Ровесник» Василь Карвацький і головний суддя спартакіади Володимир Гамальчук. Привітання учасникам спартакіади передав в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрій Дяченко.

Приємним моментом перед початком змагань був виступ юних митців.

- Щодо самої спартакіади, - коментує голова оргкомітету Юрій Калинюк, - то вона підтвердила, що шахтарі нашої єдиної неподільної України живуть не лише вугіллям, а їх об′єднують фізкультура і спорт. На старти вони виходили швидше не як суперники, а як друзі. Тому дотримувалися олімпійського принципу: головне не перемога, а участь.

Змагання проходили із семи видів спорту: з легкої атлетики, настільного тенісу, шахів, більярдного і гирьового спорту, підтягування на перекладині, перетягування линви.

Боротьба за нагороди проходила напружено і безкомпромісно. Гірники-фізкультурники, як це вони роблять в лавах і забоях, прагнули перемоги. У результаті золоті медалі і титул чемпіона завоювала дружна команда ДП «Львіввугілля»-1. Вони показали кращі результати у трьох із семи видів спорту. А на другій сходинці спортивного п′єдесталу гості - спортсмени ПАТ «Краснодонвугілля» Почесне третє місце і бронзові нагороди собі забезпечили спортовці ДП «Львіввугілля»-2.

У п′ятірку кращих увійшли також колективи ДП «Донецька вугільна енергетична компанія» і шахти «Надія».

- А загалом, - зазначив головний суддя спартакіади Володимир Гамальчук, - перемогла дружба.

За традицією переможцям вручили медалі, кубки, грамоти, вимпели, цінні подарунки. Удостоєні нагород спортсмени, які були кращими у своїх номінаціях.

В свою чергу голова Львівської територіальної організації вуглепрофспілки вручив від імені голови ЦК Укрвуглепрофспілки, народного депутата України Віктора Турманова грамоти головному судді спартакіади Володимиру Гамальчуку та директору ОЛК «Ровесник» Василю Карвацькому.

Представники Краснодона подякували червоноградцям за гостинність і подарували сувеніри із символікою рідного міста учасникам і організаторам змагань.

У рамках спартакіади «Всією бригадою на стадіон» ДП «Львіввугілля» організувало її учасникам – гірникам Донбасу насичену культурну програму. У Сокалі вони відвідали музеї «Шахтарська слава» і «Всесвіт, людина, космос», у Червонограді – музей історії релігії в замку Потоцьких, ознайомилися із шахтарським містом над Західним Бугом, з історичними місцями Белза, побували в давньому і вічно молодому європейському Львові. Приємні спогади у наших співвітчизників зі Сходу залишаться від перебування в шахтарській оздоровниці ДП «Львіввугілля» «Ровесник». За словами її директора Василя Карвацького, їх тут завжди чекають не лише для участі в спортивних змаганнях, а й на відпочинок разом з сім′ями. Адже Україна для нас єдина. І спорт, як ніщо інше, об′єднує. Це прекрасно продемонструвалось під час змагань VIII Всеукраїнської спартакіади.

Володимир ЗІНЧЕНКО

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz