Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Грудень » 29 » У ШАХТАРІВ ВСЕ ДОСТРОКОВО:І ПЛАН, І НОВИЙ РІК
14:53
У ШАХТАРІВ ВСЕ ДОСТРОКОВО:І ПЛАН, І НОВИЙ РІК

18 грудня гірники шахти "Степова" ДП "Львіввугілля" достроково виконали річне зав­дання з вуглевидобутку, видавши на-гора 320 тис тонн твердого палива. Сим­волічну брилу вугілля підняли  шахтарі бригади четвертої зміни дільниці №1 (начальник Андрій Бак, бри­гадир Андрій Лішка). Саме ця видобувна дільниця зро­била найбільший внесок у загальний результат шахти - 219 тис 835 тонн вугілля з початку року. Шахтарі "Степової" до кінця по­точ­ного року планують видати додатково 15 тис 430 тонн "сонячного каменю".

Шахтарі  ДП  "Львіввугілля", як і то­рік, не святкують Новий  рік саме 31 грудня.  Більше ніж на місяць раніше впо­ралися із виробничим завданням 2015 року  вуглевидобувники  шахти "Відродження" (директор Павло Овчін­ніков,начальник дільниці Олександр Троцько,бригадир Михайло Козакевич). Наступним став колектив гірників шах­ти "Степова", який за 13 днів до Нового року відзвітував про виконання плану з вуглевидобутку.

Ця подія для шахтарів "Степової" ста­ла знаковою, адже до цього резу­ль­тату вони йшли наполегливо і впев­нено. У 2015 році гірники видобували вугілля у 134 лаві, яка оснащена комбайном вітчизняного виробництва РКУ-10 та механізованим комплексом ДМ. Середньодобовий вуглевидобуток по шахті склав 1093 тонни. 10 грудня до­датково було введено в експлуа­тацію лаву №133 по пласту Со­кальський із запасами 146 тис тонн, яку відпра­цьо­вує дільниця №2 (в.о. начальника Андрій  Соловко, бригадир  Василь Сков­рон) з добовим наванта­женням 600 тонн. З цих двох лав на-гора йде ни­зько­зольне  вугілля і напря­му, без до­­даткового збагачення, від­ван­та­жує­ться споживачам.

Привітати гірників і зустріти зміну шахтарів, які підняли останні тонни до річного плану (а це 500 тонн ву­гілля) при­були представники проф­спілок, ке­рівництво ДП "Львіввугілля", колеги по роботі.

Втомлені герої дня про виконання річ­ного плану рапортували в.о. дирек­тора шахти Ігорю Крокошу чітко і впев­нено. І шматок чорного "золота", сим­вол їхньої трудової пере­моги, відпра­вився під сяючу новорічними вог­нями красуню-ялинку, яка встановле­на у холі адмінкорпусу шахти.

- Дострокове виконання завдання з вуглевидобутку,- наголосив в.о. ди­ректора шахти Ігор Крокош, - це зла­годжена робота всього трудового ко­­лективу. Щиро вдячний вам за вашу нелегку, а часом небезпечну працю. Впев­нений - буде вуглевидобуток, від­повідно буде й зарплата.

Від імені ДП "Львіввугілля" гірників привітав технічний директор-перший заступник  генерального   директора Олег Акімов і вручив шахтарям ві­таль­ну адресу від в.о. генерального ди­ректора держпідприємства Андрія Дя­ченка зі словами подяки за трудовий внесок у загальний результат шахтарів Прибужжя  з вуглевидобутку.

- Бажаю колективу шахти, - сказав Олег Анатолійович, - і у році наступ­но­му продовжити взятий темп. Адже у вас для цього є всі можливості.

Вітання трударі "Степової" також приймали від представників проф­спілок, які у своїх виступах були одно­стайні у побажаннях: щоб і у 2016 гір­ники виробничий рік завершити не пізніше 18 грудня.

А напередодні прийдешнього року переступили поріг 2015-го й вуглеви­до­був­ники шахт "Лісова" та "Червоно­град­­ська". Гірники цих шахт підняли із зем­них надр 260 та 350 тис тонн вугіл­ля відпо­відно.

Отже, новий трудовий рік у шахта­рів Львівщини розпочинається достро­ково і кожна додатково видобута тонна вугілля - запорука стабільності вугіль­ного краю. А який Новий рік без шам-пан­ського! Тим більше, коли такий дос­тойний тост:  "За трудову перемогу!"

Лариса ГУМЕНЮК

 P.S. У наступному 2016 році вза­мін 133 та 134 лав стане до ладу нова ком­плексна 138 лава по пласту Со­каль­ський із  запасами  384  тис тонн якіс­ного вугілля  (а сьогодні  для  цьо­го все робиться). Шахта твердо встане на ноги і вийде на рівень 415 тис тонн вугілля на рік, піднімаючи на-гора 1000 і більше тонн на добу. Нарощуючи вуг­левидобуток (у по­рів­нянні з 2014 роком цьогоріч ви­добуто на 113 тис тонн бі­льше) шах­тарі "Степової" доводять,що такі ви­робничі завдання їм під силу, і сподіваємось, що дострокове ви­ко­нан­ня стане для колективу гір­ни­ків тра­ди­цією.

 

На фото: колектив вуглеви­добувної дільниці №1 шахти “Сте­пова”.

 

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz