Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Липень » 17 » УКК ГОТУЄ СПЕЦІАЛІСТІВ
11:55
УКК ГОТУЄ СПЕЦІАЛІСТІВ


Понад двадцять гірників з шахт ДП «Львіввугілля» отримали посвідчення майстра-підривника. Спеціалістів готував викладацький колектив Червоноградського учбово-курсового комбінату держпідприємства.

Екзаменаційну комісію очолював в.о. начальника Західної міжрегіональної державної інспекції нагляду у вугільній промисловості Володимир Осадця, також до її складу входили технічний директор ДП «Львіввугілля» Олег Акімов, заступник генерального директора держпідприємства з ОП та НС Валерій Соколовський, та його заступник Валерій Савченков. Завдяки ретельному відбору претендентів на спеціалізацію 22 гірника успішно  склали іспит та отримали посвідчення.

За словами заступника директора Червоноградського УКК Ігоря Крука, за чотири останніх роки це перша група шахтарів, що здобула таку кваліфікацію.

- Як правило, - розповідає Ігор Іванович,- на підривників приходять вчитися уже досвідчені шахтарі, адже потрібно мати принаймні два роки підземного стажу. Хоча, трапляється, що подає заявки і молодь. Оскільки робота майстра-підривника надзвичайно відповідальна, претенденту необхідна довідка від нарколога та психіатра, і що найважливіше - допуск до зберігання і використання вибухових речовин, що видається місцевим відділенням УМВС (на 3 роки). Після двох с половиною місяців навчання і здачі іспиту випускник на шахті закріплюється за майстром-підривником на дільниці ВіТБ або БВР й протягом декади набуває практичного досвіду, а вже згодом працює самостійно.

 

Тарас ТКАЧ

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3
Зробити безкоштовний сайт з uCoz