Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Квітень » 5 » ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ РАДИ
09:57
ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ РАДИ


на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля» 2 квітня 2012 року відбулося засідання науково-технічної ради. Основним  питанням було обговорення аварії, що сталася 30 березня 2012 року на «Степовій», на сполуці лави №119 з 120 конвеєрним штреком.

У нараді взяли участь: від Міністерства енергетики та вугільної промисловості України: Ігор Попович – перший заступник Міністра, Олександр Вівчаренко – директор Департаменту вугільної промисловості, Ігор Ященко – заступник директора Департаменту вугільної промисловості; від галузевих інститутів: Володимир Радченко – директор науково-дослідного інституту «УкрНДІпроект», Петро Пашковський – перший заступник директора з наукової роботи НДІГС «Респіратор», Віктор Маркін – старший науковий працівник, співробітник відділу рудникової аерології МАК НДІ, від ДВГРС Сергій Смоланов – начальник ЦШ ДВГРС, від ДП «Львіввугілля – Микола Клюка – в.о. генерального директора, Олег Акімов – технічний директор, провідні спеціалісти, керівництво шахти «Степова», голови профспілок Олег Турчин та Михайло Шабля.

Була створена експертна комісія для розслідування причини та наслідків аварії.

Ліквідацією аварії займаються гірничорятувальники Львівсько-Волинського воєнізованого загону та працівники шахти «Степова». На даний час продовжується активна фаза ліквідації пожежі методом підтоплення аварійної ділянки. Проводиться охолодження гірничої виробки 120-го конвеєрного штреку водою. Вода подається з двох точок: з центральної насосної камери шахти – 80 м3/год., та з водоподаючої свердловини 60 м3/год. підтоплення буде тривати 10 днів.

На момент аварії у шахті перебував 201 гірник, з них 12 – на аварійній ділянці. Жертв немає, людей вчасно підняли на поверхню. Під час проведення ліквідаційних робіт двоє гірників травмувались, їх з опіками середньої важкості доправили до Червоноградської міської лікарні.

На даний час вуглевидобуток призупинено. Частина людей задіяна на ліквідаційних роботах. Що стосується працівників шахти, то з 1659 чоловік, більше тисячі людей продовжують працювати на шахті, близько 500 оформили чергові відпустки.

По проекту ведення робіт з ліквідації аварії заслухали Олега Акімова.

Також обговорили проект ведення робіт по ліквідації аварії. Ігор Попович вислухав пропозиції Олександра Вівчаренка, представників галузевих інститутів, ДВГРС.

Перший заступник Міністра дав чітке завдання Петру Пашковському до 5 квітня ретельно вивчити всі факти, що послужили джерелом аварії, провести всі розрахункові дані, результати проб. Ретельно проаналізувавши ситуацію, по результатам експертної комісії, на основі її висновків Ігор Попович проведе нараду 6 квітня 2012 року.

Перший заступник Міністра чітко поставив питання перед в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Миколою Клюкою та директором шахти «Степова» Ярославом Шаварським, щодо матеріально-технічного забезпечення для проведення робіт з ліквідації аварії та організації виробничої діяльності підприємства.

Окремо розлядалися питання про безпеку людей, про двох потерпілих, що знаходяться на лікуванні. Ігор Попович цікавився подетальним ходом лікування, роботою з сім’ями потерпілих, виділенням коштів. Це питання на особливому контролі. «Краще зробити усе: допомогти більше, ніж недопрацювати»,- підсумував Ігор Миколайович.

Задля безпеки людей є вказівка провести ретельне обстеження шахт ДП «Львіввугілля». Комісія має перевірити стан вентиляції, пилогазового режиму та дегазації очисних забоїв.

 

Марія КОНОПЛИЦЬКА

Фото з сайту Держгірпромнагляду

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz