Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Червень » 27 » ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ВСІХ І КОЖНОГО
08:33
ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ВСІХ І КОЖНОГО

 


Коло завдань колективу дільниці стаціонарного обладнання на вугільних ко­пальнях досить широке. До зони від­повідальності працівників належать три важливі ділянки - обслуговування на­­сосних установок з від­качу­вання шахт­них вод, забезпечення безпе­ребійного водопостачання підприємства та під­тримування в справному стані венти­ля­тора головного повітрювання.

На "Червоноградській" дільницю стац­обладнання вже шість років очолює Богдан Наконечний. Він керує роботою двадцяти двох робітників, а бригадиром дільниці є досвідчений електрослюсар п'ятого роз­ря­ду Михайло Курило. Наймолодші члени команди - це електрослюсарі Петро Анто­нюк, що зараз проходить строкову службу в армії, та Богдан Водоніс. 20-річний хло­пець родом із с.Савчин - перший у ро­дині здобув гірничий фах, а після закін­чення Червоноградського професійного гір­­ничо-будівельного ліцею за скеруванням ДП “Ль­віввугілля” отримав перше робоче міс­це на "Черво­ноградській". Молодий гір­ник каже, що йому подобається працювати се-ред дос­від­че­них майстрів, адже решта працівників ДСО - це спеціалісти з великим до­­с­­відом ро­бо­ти, що здатні виконувати най­­­різнома­нітніші завдання.

Притік води у шахті доволі сильний - 50 м3 /год, з яким справляються у цент­ральній насосній камері три насосні ус­тановки. У другу та четверту зміни тут чер­гу­ють  машиністи  підземних  установок, най­­­досвідченіші з них -  Костянтин Поліщук та Олександр Муравйов, а у разі необхід­ності профілактику та ремонт обладнання здійснюють електрослюсарі підземні. Та­кож працівники ДСО в осінньо-зимовий пе­­рі­од обслуговують калориферну уста­нов­ку, площа обігріву якої сягає 2000 м2 , щоб забезпечити в холоди належну, згідно з Пра­вилами безпеки, температуру повітря у підземному навколоствольному дворі й не допустити обмерзання шахтного  ствола.

- Щодо  водопостачання, то  вода на шах­ту  може подаватися з двох альтер­нативних джерел - зі свердловини та  з мі­ського водогону, - розповідає начальник ДСО. - Як  правило, вистачає  потужності під­земної свердловини. Завдяки цьому є чимала економія, близько 50 тис. грн  що­місяця, адже міською водою практично не користуємося. За допомогою глибинного насосу ЕЦВ10-120-60 зі свердловини вода по­­дається  у  резервуар об'ємом1000 м3 , опе­ратори хлораторних установок, серед яких ветеран дільниці  Марія Кнехт, зне­за­ражують воду та роблять аналізи на за­лишковий  хлор у воді, щоб не допустити пе­ревищення нормативних показників. Після цього через насосну вода трубо­про­водом розподіляється по шахті. На поверх­­ні - для побутового використання, а у шахті наповнює  протипожежні  трубо­про­води. За­гальна довжина трубопроводу, що об­слуговує ДСО, майже 4 км, діаметр труб -від 15 до 300 мм. 

"Червоноградська" - єдина у ДП "Ль­вівв­угілля" шахта, де працює встановлена у 2011 році сучасна вентиляторна установ­ка головного провітрювання  ВЦД-31,5М, що працює автоматично, не потребує опе­ратора. За тим, щоб її робота була стабі­ль­ною, стежать  досвідчені електрослюсарі Степан  Кузняк, Володимир  Гембар, Ми­хайло Бутинець, вчасно проводять профі­лактику, а за потреби здійснюють ремонтні роботи.

Таким чином, силами нечисленного ко­лективу, ДСО забезпечує  стабільну ро­боту  вентилятора  головного провітрюван­ня, головного  водовідливу, артезіанської свердловини з трубопроводом, насосної та хлораторної стан­­цій, резервуару питної води, проти­по­жежного трубопроводу на  поверхні  шахти, ка­лориферної установки та редукційної гру­пи протипожежного за­хисту.

Марія ЛУЦЕНКО

На фото: (зліва направо) начальник ДСО  Богдан  Наконечний, електрослюсарі під­земні Степан Кузняк, Богдан Водоніс, Ми­хайло Бутинець, Володимир Гембар та бри­гадир Михайло Курило під час ремонту опо­ри вентилятора і трубопроводу мастила, а також з'єднувальної муфти вентиляторної  

: | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Зробити безкоштовний сайт з uCoz