Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Серпень » 19 » ВУГІЛЛЯ - НАШЕ ГОЛОВНЕ БАГАТСТВО
10:41
ВУГІЛЛЯ - НАШЕ ГОЛОВНЕ БАГАТСТВО

Аналізуючи підсумки роботи, з яки­ми шахтарі Галичини зустрічають своє професійне свято насамперед хо­чу зазначити, що забезпечувати роботу ДП "Львіввугілля" доводилося в над­звичайно складних фінансово-еко­но­мічних умовах, пов'язаних з надли­ш­ком на енергоринку вугільної продукції, гострим браком коштів на придбання гірничошахтного обладнання, складни­ми гірничими та геологічними умовами ведення видобувних та прохідницьких робіт.

Працювати складно всім - як дирек­тору шахти, так і рядовому шахтарю. Я це добре усвідомлюю. Найголовнішим над­банням 11-ти тисячного колективу шах­тарів в таких умовах стало збереження ціліс­ності майнового комплексу і робочих місць державного підприємства.

ДП "Львіввугілля" забезпечено вико­нан­ня доведених завдань з видобутку ря­дового вугілля, обсяги якого за 7 місяців поточного року становлять 743,2 тис. тонн, при цьому обсяг товарної вугільної про­дукції склав 381,8 тис. тонн, переви­ко­нання планових показників з проход­ження розкривних і підготовчих виробок: при пла­ні 8655 п.м фактично пройдено 9740 п.м, що становить 112,5% до плану, виконання дове­дених планових показників із зольно­сті видобутого вугілля: при плановому по­казнику - 47,2%, фактична зольність скла­ла 44,8%.

На підприємстві забезпечувався по­етап­ний перегляд тарифних ставок та по­садових окладів при оплаті праці шахтарів, виходячи із законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати, при цьому середня заробітна плата по підприємству в порівнянні з аналогічним періодом ми­нулого року зросла на 11% і склала 5228 грн., а по основних гірничих професіях ГОЗів та прохідників відповідно 7518 та 7789 грн. Заробітна плата на підприємстві виплачується вчасно та в повному обсязі. Зазначу, що питання оплати праці і надалі за­лишатиметься серед пріоритетів в ро­боті як адміністрації підприємства, так і профспілок. В умовах дефіциту коштів на технічне переоснащення в січні-серпні цього року за рахунок внутрішніх резервів забезпе­чено введення в експлуатацію 5-ти нових очисних забоїв із загальними за­пасами 950 тис. тонн. Напередодні Дня шахтаря на шахті "Червоноградська" вве­дено в дію по­тужну 439-ту лаву, яка працю­ва­тиме в ре­жимі 1000 тонн на добу.

Треба відзначити велику увагу держа­ви до забезпечення виконання  норм з охорони праці на шахтах Прибужжя. На ба­зі нашого держпідприємства відбувся пред­став­ницький семінар-нарада Держгір­пром­нагляду України.

На шахті "Червоноградська" за кошти держ­бюджету для убезпечення праці гір­ни­ків встановлено найсучаснішу уніфіко­вану телекомунікаційну систему диспет­черського контролю і автоматизованого керування гірничими машинами та техно­логічними комплексами (УТАС).

Впроваджуються у виробництво і нові тех­нології. Зокрема, на шахті "Степова" роз­почато використання анкерного кріп­лен­ня та нової збагачувальної установки вакуумно-пневматичної сепарації.Для консолідації найкращих інженер­но-техніч­них та організаційних напрацю­вань від­нов­лено міжшахтні школи пере­до­вого дос­віду головних інженерів та на­­ча­ль­ників дільниць.

Сім бригад взяли участь у загально­українській трудовій вахті до Дня шахтаря. За підсумками змагань по ДП " Львівву­гілля" визначені колективи найкращих вуг­левидобувних бригад, а саме: бригада Олега Фарини шахти "Великомостівська" (ди­­ректор Сергій Суворов), Петра Гавілея шахти "Червоноград­сь­ка" (в.о. ди­рек­тора Сергій Смере­чансь­кий), Івана Тро­­­­цька шахти "Лі­сова" (директор Ігор Дзік).Серед колективів прохідницьких бри­гад: бригади Петра Барана та Віктора Ва­ськіва шахти "Великомостівська" (дирек­тор Сергій Су­воров), Сергія Клюй­ка шахти "Ме­жи­рі­чанська" (директор Яро­слав На­ливайко), Васи­ля Самсіна шахти "Лісова" (директор Ігор Дзік), Івана Пукача шах­ти "Сте­пова" (ди­ректор Яро­слав Шаварський). Ре­зу­ль­тати нашої праці - це насам­перед заслуга міцного потенціалу дирек­тор­ського кор­пусу, кадрів середньої ланки, со­тень "гозів" та прохідників.

Напередодні свята хочу від усього сер­­ця подякувати шахтарям-ветеранам, які крізь роки пронесли у своїх серцях не­згасну любов до обраної професії і є для кожного з нас зразком сумлінного вико­нання своїх професійних обов'язків. При­єм­но відзначити, що сьогодні профе­сійно змужніла ціла плеяда молодих гір­ників, бригадирів, начальників дільниць. До Дня шахтаря ми вшановуємо кращих з кращих. Майже 400 чоловік представ­лено до дер­жавних, галузевих і регіональ­них нагород і відзнак.

Сьогодні я хочу відзначити роботу на­ших профспілок, подякувати їх лідерам - голові Львівської територіальної орга­ні­зації профспілки працівників вугільної про­мисловості України  Олегу Турчину та голові Регіонального об’єднання Неза­ле­­жної профспілки гірників України  м.Черво­нограда Михайлу Шаблі - наше взаєморо­зуміння дає нам можливість спрямувати свої зусилля на прийняття вір­них рішень щодо стабілізації роботи на­шого вугільного ба­сейну, дос­тойної заро­бітної плати та охо­­рони праці.

Ми маємо вагому підтримку і взаємо­розуміння від Міністерства енергетики та ву­гільної промисловості України до міс­цевих органів самоврядування. Варто всім і кожному усвідомити, що ВУГІЛЛЯ - наше головне багатство і ми повинні ефективно використовувати його для виходу Українина європейський рівень економіки.

Попереду у нас багато справ. Але я впев­нений, що ми здатні спільними зу­силлями подолати усі труднощі, щоб ву­гі­льна галузь Львівщини посіла гідне місце в економіці нашої держави.

Шановні ко­леги-шахтарі!

Сердечно вітаю Вас з профе­сійним святом! Зичу всім міцного здо­ро­в’я, сімейної злагоди, благополуччя. Не­хай у Ваших домівках завжди панують ра­­дість та затишок.Щиро вдячний Вам за пра­цю, яка додає оптимізму і впев­не­ності, що державне підприємство ус­піш­но за­вер­шить 2013 рік.

 

 Петро  СОЛОНИНКА,

в.о.генерального директора

 ДП "Львіввугілля"

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/2
Зробити безкоштовний сайт з uCoz