Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Вересень » 27 » З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ
13:44
З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ

ДП «Львіввугілля»  відвідав голова Профспілки працівників вугільної промисловості України, народний депутат України Віктор ТУРМАНОВ.

Віктора Івановича гірники Прибужжі знають добре. Відколи у 1998 році його обрано головою Укрвуглепрофспілки, він принаймні кілька разів у рік навідується у місцеві шахтарські колективи. З  розмов  з робітниками  він безпосередньо  дізнається про настрої та турботи тих, чиї права та інтереси покликана захищати профспілка. Депутат двох останніх скликань Верховної Ради, член комітету з питань ПЕК, він є автором та активним лобістом усіх «вугільних» законів.

На прес-конференції, яка відбулася в ДП «Львіввугілля», Віктор Турманов зазначив, що  за останній рік прийнято три закони, що регулюють передачу вугільних підприємств в оренду приватним власникам.

- Шахтарям не варто боятися концесії , - сказав профспілковий лідер. – Адже наразі держава не може належно фінансувати розвиток вугільних підприємств, а от зацікавлений приватник – так. На сьогодні у Україні  127 державних шахт видобувають 60% від загального обсягу вугілля, а 45 недержавних копалень – 40%. Де ефективніше йде видобуток, зрозуміло без коментарів. Ще п’ять років тому я, як голова Укрвуглепрофспілки,  був категорично проти приватизації чи оренди шахт, а нині думаю, що краще приватний власник вкладе кошти в розвиток і підніме виробництво на пристойний рівень, ніж від нестачі обладнання шахта зупиниться і закриється.

- Проте, - наголосив Віктор Іванович, - перехід державних шахт в концесію Укрвуглепрофспілка суворо контролюватиме, і весь всі соціальні зобов’язання, які зазначені в Колективному договорі, орендар повинен виконувати.

Серед позитивів у вугільній галузі останніх років Віктор Турманов відмітив своєчасну виплату зарплати гірникам і постійне її зростання, а також найбільше за роки незалежності бюджетне фінансування  та додаткові 2,1 млрд. грн. на будівництво та оснащення шахт.

- Держава повернулася обличчям до гірників, - запевнив профспілковий лідер. – Вугілля сьогодні потрібне як ніколи. Щоб знизити залежність від імпортного газу, є ініціатива всі ТЕЦ перевести  на вугілля. Тому Президент  України Віктор Янукович та Уряд  працюють над тим, щоб шахти працювали стабільно та видобуток основного вітчизняного енергоносія зростав.


: | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/3
Зробити безкоштовний сайт з uCoz