Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Липень » 26 » ЗА БЕЗПЕЧНУ ПРАЦЮ:ВВЕДЕНО ОСОБЛИВИЙ РЕЖИМ
11:10
ЗА БЕЗПЕЧНУ ПРАЦЮ:ВВЕДЕНО ОСОБЛИВИЙ РЕЖИМ

У травні 2012 року на відок­рем­ле­них підрозділах ДП "Львівву­гіл­ля" на­ка­зом №81 від 11.05.12р. був запровад­­жений особливий режим.

  За час дії особливого режиму з 15 трав­ня по 6 липня проведено 689 особис­тих перевірок під час яких було виявлено 4818 порушень, в результаті 92 рази ве­ден­ня робіт призупинялось. Виявлені порушення усувались протягом доби. За порушення  щодо ведення гірни­чих робіт з порушеннями правил техніки безпеки 441 працівник був попереджений, 72 при­тя­г­нуті до дисциплінарної відповіда­ль­ності наказами по підприємствах. Було прове­дено 24 засідання постійно діючих комісій з охорони праці на шахтах держпід­приєм­ст­ва, де детально розглядалися всі випад­ки порушень, заслуховувалися пояс­нення осіб, дії яких призвели до їх виник­нення та видано 80 наказів по результа­тах засідань.Цьогоріч за вказаний період на шахтах ДП "Львів­вугілля" ста­лося 15 ви­пад­ків виробничого травма­тизму, за  від­повідний період минулого року- 10.

Які ж упущення виявлено на шахтах в період особливого режиму? Допустили ріст виробничого травматизму на шахтах "Лісова" (+6) та "Межирічанська" (+3) в порівнянні з аналогічним періодом 2011 ро­ку. Виходячи з цього, генеральний ди­рек­тор держпідприємства Микола Клюка прийняв рішення та видав наказ по ДП "Львіввугілля" від 16.07.2012р №137  про продовження особливого режиму на заз­на­чених відокремлених підрозділах, тобто на вищевказаних шахтах. Крім того, на засіданні постійно діючої комісії з питань про­мислової безпеки на підприємствах ву­гіль­ної галузі, під головуванням Міністра енергетики та вугільної промисловості Ук­раї­ни Юрія Бойка, вирішено відновити особ­­ливий режим для вугільних під­при­ємств України з 13 по 28 липня поточ­ного року.

За перше півріччя цього року спрямо­вано на охорону праці та промислову безпеку  6870,7 тис. грн., що становить 4,4% коштів, отриманих від суми реалізації вугільної продукції. На одного працівника витрачено в середньому 629,5 грн.

15 червня 2012 року набув чинності Закон України "Про внесення змін до Ко­дек­су України про адміністративні право­порушення та Кримінального кодексу Украї­ни щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства про охорону праці та охорону надр". Цей важ­ливий документ доведено до відома керів­ництва відокремлених підрозділів ДП "Ль­віввугілля", які в свою чергу оз­на­йо­ми­ли працюючих на позмінних зборах та засі­даннях постійно діючих комісій з охорони праці.

 

Валерій СОКОЛОВСЬКИЙ,

заступник генерального

 директора з охорони праці

та надзвичайних ситуацій

 ДП "Львіввугілля"

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 4.0/2
Зробити безкоштовний сайт з uCoz