Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Лютий » 27 » ЗИМА ПІД КОНТРОЛЕМ
19:45
ЗИМА ПІД КОНТРОЛЕМ

За розпорядженням в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Миколи Клюки на шахтах держпідприємства в ці сурові зимові дні було посилено нагляд за функціонуванням котелень і систем теплопостачання.

- Це, - розповідає головний механік держ­під­приєм­ства Володимир Голуб,- доз­волило нам забез­печувати безперебійну ро­бо­ту калориферних уста­но­вок, стежити за температурою повітря в по­віт­ря­­по­даю­чих стволах. Одночасно на всіх вугільних під­­­­приємствах ДП "Львіввугілля" постійно здійснює­ться контроль за станом армуван­ня допоміжних ство­лів на наявність їх об­мер­зання. Комплекс задіяних заходів доз­­во­ляє  попереджати  порушення,  а при їх на­­­яв­­­­ності оперативно їх лікві­до­вува­ти. По­­ка­зова в цьому плані шахта "Чер­­воно­градська", колектив якої очолює ди­­­рек­тор Василь Пет­ровський.

- Зараз на шахті в роботі два потужні котли ДКВР -10 та ДКВР-20, а третій - ДКВР-6,5 - у стані монтажу, - розповідає на­ча­ль­ник дільниці котельні Микола Пав­л­ик. - Безперебійне функціонування  коте­ль­ні забезпечують зміна з двох машиністів котла, слю­сарів-ремонтників та апарат­ни­ків хімводоочистки. Керівництво і дер­жав­ного підприємства, і шахти прик­лало багато зусиль, щоб котельня працювала як слід. За задумом інженерів копальні торік було сконст­руйовано галерею по де­монтажу гарячої золи з-під котлів.  Фінан­сування було у достатньому обсязі, тому в рамках програми підготовки до роботи у холодну пору року проведено ремонт да­­­ху котельні - понад 800 квадратних мет­рів перекрито єврорубероїдом. Також здійс­нено ремонт і заміну кип'ятильних труб  у двох котлах (маса змонтованих труб - понад  4 та 7,4 тонн відповідно). Це дуже  великий обсяг робіт, з яким колектив дільниці котельні впорався вчасно. Велика заслуга у цьому слюсарів-ремонтників, що працюють вже десятиліття - Василя Синявського, Валерія До­ленка, Ярослава Кулинича.

В опалювальний період за місяць на котельні спалюється 920 тонн вугілля. За­раз накопичено достатній обсяг вугілля, щоб горіння не припинялося ні на хвилину. Адже будь-який збій - і у двадцяти­градусні морози може замерзнути калориферна ус­та­­новка, а відновити подачу тепла у ко­роткий термін - дуже затратно і проб­лема­тично. А на кону - обігрів усіх шахтних при­мі­щень, лазень,  техкомп­лексу, до того ж котельня "Червоноградської" обігрі­ває й спец­­управління з гасіння териконів та ре­ку­ль­тивації зе­мель. За якістю технічної во­ди у калори­фер­них тру­бах постійно сте­жать  апаратники хімводоочистки, най­досвідченіша з них - Алла Жере­бецька. Ретельно відібрані аналізи і  оперативне ко­ригування показників води - це гарантія, що труби не зашлакуються і тепло­віддача не знизиться.

- За зміну ніколи й присісти, - говорить машиніст котла Леся Гумен, яка вже понад 15 років працює на котельні, - постійно за­качуємо у котел вугілля. Зи­ма цьогоріч люта, тому розуміємо що наша ділянка ро­боти зараз найважливіша.

З нею погоджується і напарниця Гали­на Мащак:

- Так, морози не дають розслабитися - працюємо напружено. А головне - без­ава­рійно!

- А загалом, - підсумував Микола Михай­лович, - поточні проблеми вирішує­мо з керівництвом шахти опе­ративно, пра­цюємо у нормальному режимі.

...Що й казати, зима цьогоріч надзви­чайно мороз­на, таких холодів не було вже ба­гато років. Однак, незважаючи на недо­фі­нан­сування, вугільні підпри­єм­­ства дос­тойно витримали низькотемпера­турний режим. Роботу жодна шахта не припиня­ла, а навпа­ки, вуглевидобуток нарощу­вався.

- На шахті "Межирічанська", - коментує директор цього підприємства Ярослав На­ли­вайко, - нульові майданчики, примі­щен­ня АБК були обігріті. Цілодобово чер­гу­вали у холоди на шахті інженерно-тех­ніч­ні пра­ців­ники. Робота котельні була під пос­тій­ним контролем. Отже, ми витримали мо­розну  зиму.

Усі копальні ДП "Львіввугілля" добре спрацювали у суворих погодних умовах. Отже, підготовка до ро­боти в осінньо-зи­мо­вий період була задовільною.

 

Марія ЛУЦЕНКО

 

На фото: (зліва) нача­льник ді­ль­ниці котельні Микола Павлик і слю­сар-ре­монт­ник Васи­ль Синяв­сь­кий (зліва направо); (справа) ма­шиністи котла Галина Мащак та Ле­­ся Гумен (зліва направо).

Фото Тараса ТКАЧА

 

 


: | Додав: admin | Рейтинг: 7.0/5
Зробити безкоштовний сайт з uCoz