Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Квітень » 15

У першу неділю квітня своє профе­сійне свято відзначили представники ро­мантичної професії - геологи. Про ро­боту геологічної служби розповів голов­ний геолог ДП "Львівву­гіл­ля" Володи­мир ЛАЗАР.

- Володимире Олексійовичу, Ви ку­рує­те роботу шахтних геологів…

- На кожному вугільному підприємстві згідно штатного розпису є головний геолог, дільничі геологи і картограф. У їхні обо­в’яз­ки входить вивчення залягання вугіль­них пластів і бокових порід , проведення випробувань гірничих виробок, а також скла­дання карт потенційно небезпечних місць по викидонебезпечних пластах, гірничо-геологічних прогнозів на ведення очисних і підготовчих робіт. Також геологи здійс­ню­ють нагляд за напрямком гірничо-експлуатаційних та розвідувальних робіт, якістю відпрацювання родовищ на ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 15.04.2014

На  підприємствах  ДП "Львівву­гіл­ля" триває огляд-конкурс до Все­світ­ньо­­го дня охорони праці.

Огляд-конкурс проводиться щороку перед Всесвітнім днем безпеки до 28 квітня. Комісія під головуванням в.о. ге­нераль­ного директора ДП "Львіввугілля" Андрія Дяченка, спільно з представниками територіального управ­лін­ня, профспілок, вико­навчої дирекції Фон­ду ССНВ про­водить перевірку шахт держпідприємства, роботу служб та діль­ниць з питань охорони праці.

Огляд-конкурс проводиться для оцінки діяльності служб ОП підприємств та серед виробничих дільниць. Метою проведення огляду-конкурсу є подальше удоскона­лення роботи служб охорони праці, роз­пов­сюд­ження передового досвіду,ви­зна­чення кращих служб з ОП, дільниць, бри­гад, які досягли зниження кількості ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 15.04.2014

Три кити, на яких образно кажучи, тримається вугільна промисловість: очисний фронт робіт, люди і техніка. Позитивний приклад реалізації цього проекту у ДП "Львіввугілля" демонст­рує шахта "Степова".

На самому ж підприємстві продовжує працювати добросовісно, із хорошою віддачею колектив дільниці прохідницьких робіт, яку очолює Вадим Крась.

- Не подумайте,- розповідає головний інженер копальні Ігор Крокош,- що у нас виняткові умови праці, вони якраз досить складні.

Тоді ж виникає питання, які секрети успіху підземних скороходів “Степової”?

…Хлопці-прохідники, що піднялися на-гора, небагатослівні:

- Наша робота потребує неледачих рук.

Та не тільки це допомагає поступу колективу ДП ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 15.04.2014

Шахта "Межирічанська" (№3 "Ве­ликомостівська")  здана  в експ­луа­тацію у вересні 1959 року з проект­ною потужністю 750 тис тонн на рік, яка була освоєна в 1961 році.

Не одне десятиліття вона була ба­зовим підприємством у Львівсько-Во­линському вугільному басейні щодо випробування нових зразків техніки. Працюючи в 150-ти метровій лаві ком­байном "Донбас-1К", бригада знаного на той час бригадира Миколи Школя­ренка в жовтні 1962 року встановила всесоюз­ний рекорд з продуктивності праці. Згодом у виробництво впровад­жувались комбайни типу 1К-52М, КМ-87Д, працю­ючи на яких, шахтарі значно збільшували середньодобовий видо­буток.

Рекордним роком став 1978, коли гір­ники третьої "Великомостівської" ви­да­ли на-гора 1 млн 472 тис тонн вугіл­ля, з них 185 тисяч ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 15.04.2014

Колектив Червоноградського учбо­во-курсового комбінату ДП "Львівву­гілля"  наступного  року  відзначатиме сорокову річницю з початку роботи навчального закладу. Увесь цей час  тут успішно  здійснюють підготовку робітничих кадрів, перекваліфікацію робітників та проводять навчання з охорони праці.

Учбово-курсовий комбінат очолює Гри­горій Мочульський. Його права рука - заступник Ігор Крук,  що вже майже трид­цять років на педагогічній роботі. Багато років присвятили викладацькій справі й Юрій Грицик, Лев Успенський, Ігор Дума та майстер Ірина Стодольна.

За словами директора УКК Григорія Мочульського, у 2013 році було підготов­лено і перепідготовлено 1016 робітників при плані 897, підвищили свою кваліфі­кацію 1113 чоловік, а навчання з ОП пройшли 1109 працівників. На 2014 рік з підприємств ДП "Львівв ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 15.04.2014