Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Грудень » 26 » 23 грудня у Києві перед будівлею Верховної Ради проходила Всеукраїнська акція протесту
13:28
23 грудня у Києві перед будівлею Верховної Ради проходила Всеукраїнська акція протесту

23 грудня у Києві перед будівлею Верховної Ради проходила Всеукраїнська акція протесту організована Федерацією профспілок України, в якій взяли участь представники трудових колективів: медики, освітяни, студенти, інші, профспілкові активісти з усіх регіонів України. Вугільну Львівщину представляли голови профкомів шахт та допоміжних підприємств Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України на чолі з головою Олегом Петровичем Турчиним.

Цього дня в парламенті мало вирішуватись питання щодо подальшого соціального захисту пересічних громадян України. Як жити далі і що чекати їм від влади.

«Ні – антисоціальному наступу на права людини праці!», «Вихід з кризи – не за рахунок народу!», «Стабільність гривні – безпека держави!», «Олігархи мають заплатити – це наша воля!»,

з такими гаслами вийшли понад 10 тис. громадян, вимагаючи від народних депутатів не приймати рішень, які фактично перетворюють працівників бюджетної сфери, металургів, шахтарів у жебраків.

Дбаючи про забезпечення шахтарського регіону та працівників Львівсько-Волинського басейну лідер Львівської територіальної профспілки вугільників звернув увагу присутніх на реформи, які провадить уряд та на основні питання, які цікавлять народ – це прийняття держбюджету на 2015 рік. Цьому питанню приділяється особлива увага, а передусім усунення причин, що сприяли виникненню проблеми в шахтарських регіонах, а саме акцентував увагу Олег Турчин на тому, що незрозуміло чому ввозиться вугілля з-за кордону, з далекої Австралії та Африки, а Західний вугільний басейн хочуть знищити. Та сміло закликав Олег Петрович присутніх, згуртовуючи учасників мітингу, заради досягнення спільних цілей: відстоювати перед урядом свою точку зору і наголосив, що вугілля – це є незалежність, енергетична безпека держави і треба захищати шахти від закриття.

Можна наводити багато цитат із промови голови терорганізації Профспілки вугільників О.П.Турчина, але основна думка – це захист шахтарів, їх сімей, тому звернувся до депутатів з трибуни з власними побажаннями і рекомендував, щоб депутати приймаючи держбюджет на 2015 рік загалом передбачили і думали, що вони приймають, адже зараз в Україні починається нова доба і кожен має нести відповідальність за все що в ній відбувається. Треба шанувати і примножувати те що надбали наші діди, батьки, продовжувати славну історію вугільного басейну, адже запаси вугілля на Галичині ще є, і є багатотисячний колектив гірників професіоналів. Отже кожен шахтар хоче відчувати що у нього є майбутнє та важливо знати що є престиж шахтарської праці і не на папері, а за певними законами.

Оголошена акція – вкрай актуальна, наголосив Олег Турчин, зустрічаючись з народними депутатами у Києві, адже це гуртує і об’єднує людей. Хочеться вірити що не за горами той час, коли будуть на шахтах Львівщини запроваджені найсучасніші технології, а професія шахтаря найпрестижнішою та передав народним депутатам України Михайлу Бондару і Олегу Мусію документи з вимогами профспілки, сподіваючись на подальший розвиток вугільної галузі на Львівщині, а це вчасна виплата заробітної плати і оснащення лав та прохідницьких вибоїв. А також звернув увагу щоб як більш глибоко зрозуміли потреби і вимоги шахтарів.

Після мітингу профспілкові лідери зустрілися з першим заступником Міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Зюковим щоб дізнатися про долю вугільних підприємств Львівщини, та зміни які відбуваються у роботі шахт. Чи свідчать про позитивні результати?

Марина ГРОМИК

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz