Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Квітень » 15 » ЦЕНТР ПІДГОТОВКИ ГІРНИЧИХ КАДРІВ
08:28
ЦЕНТР ПІДГОТОВКИ ГІРНИЧИХ КАДРІВ

Колектив Червоноградського учбо­во-курсового комбінату ДП "Львівву­гілля"  наступного  року  відзначатиме сорокову річницю з початку роботи навчального закладу. Увесь цей час  тут успішно  здійснюють підготовку робітничих кадрів, перекваліфікацію робітників та проводять навчання з охорони праці.

Учбово-курсовий комбінат очолює Гри­горій Мочульський. Його права рука - заступник Ігор Крук,  що вже майже трид­цять років на педагогічній роботі. Багато років присвятили викладацькій справі й Юрій Грицик, Лев Успенський, Ігор Дума та майстер Ірина Стодольна.

За словами директора УКК Григорія Мочульського, у 2013 році було підготов­лено і перепідготовлено 1016 робітників при плані 897, підвищили свою кваліфі­кацію 1113 чоловік, а навчання з ОП пройшли 1109 працівників. На 2014 рік з підприємств ДП "Львіввугілля" надійшло 897 заявок на підготовку робітників, най­більше - від шахти "Межирічанська". Цьо­го­річ заплановано підвищити кваліфі­кацію понад тисячі працівникам, а по­пе­ред­нє на­в­чання з техніки безпеки повинні пройти майже вісімсот осіб.

Зокрема, на курсах з відривом  від виробництва навчаються гірники з ремон­ту гірничих виробок, гірники очисного забою, гірники підземні та машиністи під­зем­них установок, електрослюсарі під­-земні, машиністи гірничих виїмкових ма­шин, підіймальної машини, електровоза, прохідники тощо. Без відриву від основної роботи  проходять курси машиністи конве­єра, котельної і насосних установок, скре­пер­ної лебідки, оператори пультів ке­ру­вання, стовбурові. Також викладачі УКК проводять індивідуальне навчання слю­сарів-ремонтників, лампівниць, пра­цівників виробничих лазень тощо. Щороку близько тисячі  працівників  шахт і допоміжних підприємств ДП "Львів­вугілля" атес­тую­ть­ся на знання правил техніки безпеки.

Зокрема, у березні складав іспити ке­рівний склад інженерно-технічних праців­ників підприємств ДП "Львіввугілля" на знання Правил безпеки  під час повод­ження з вибуховими матеріалами промис­лового призначення. Протягом двох днів члени комісії  - а це технічний директор-перший заступник генерального директора ДП "Львіввугілля" Олег Акімов, заступник генерального директора з охорони праці Валерій Соколовський та заступник ди­ректора УКК Ігор Крук - приймали іспити у директорів шахт, їх заступників з охорони праці та виробництва, головних інженерів, головних бухгалтерів, заступників голов­них інженерів з виробництва та началь­ників дільниць буровибухових робіт. Також отримали право обіймати посаду "маши­ніст підіймальних машин" скеровані з шахт працівниці, яких екзаменував   заступник головного механіка зі стаціо­нар­ного облад­нання ДП "Львіввугілля" Во­лодимир Сма­га. У квітні проходять навчання групи про­хідників, електро­слюсарів підземних, гірників підземних та  машиністів підземних установок.

А з 7 квітня розпочала роботу шко­ла кадрового резерву.

Зараховані до списку кадрового резерву на посади на­чальників дільниць інженерно-технічні працівники шахт про­тягом місяця навча­тимуться в УКК. До проведення теоре­тичного курсу залучено керівних пра­ців­ників технічної, виробничої, енергоме­­ха­нічної, юридичної служб та служби охорони праці, Львівсько-Волин­ського воєнізованого гірничоряту­валь­но­го загону та Західної міжрегіональ­ної інс­пекції з нагляду у вугільній проми­словості.

 

На фото: під час лекції у школі кадрового резерву.

: | Додав: admin | Рейтинг: 2.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz