Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Квітень » 14

Як вже повідомлялося у попередньому номері "Гірника", адміністрація ДП "Львіввугілля" дала скерування на шахти Прибужжя 42 випускникам Червоноградського гірничо-будівельного ліцею,  які отримали диплом за спеціальністю “електрослюсар підземний”.
Право отримати перший шахтарський запис у трудовій книжці одержали ті, хто успішно навчався і проходив виробничу практику на місцевих копальнях, а також сироти, напівсироти, діти інвалідів шахтарської праці та з багатодітних сімей. У березні  усі молоді кадри працевлаштовані на прибузькі шахти.
- Позитивним є те, що на шахту при-йшли хлопці, які мають гірничу освіту, -зазначив головний інженер шахти "Степова" Ігор Крокош. - У березні "Степова" прийняла на роботу сімох електрослюсарів. Четверо - Богдан Козак, Анатолій Масловський, Василь та Володимир Пидляки - скеровані на ДПР, Ростислав Носко працює на видобувній дільниці № ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 14.04.2014

Перше враження - добра, спокійна та працьовита людина цей бригадир дільниці прохідницьких робіт з шахти "Лісова" Василь САМСІН. Недарма ж його за багаторічну працю відзначено торік на День шахтаря Грамотою Мініс-терства -енергетики та вугільної промисловості України.

Для розмови часу мало: гірник виїхав з першої зміни і поспішав на автобус. Їхати далеко. Рідне село Василя Мирославовича - Кулява Жовківського району - за сорок кілометрів від Червонограда. 
- Яким чином хлопець з селянської родини потрапив на шахту?
- У 80-ті професія шахтаря - це було, як тепер кажуть, круто. Високі заробітки та  романтика  професії  для  справжніх чоловіків, - посміхається бригадир. - Та й мій дід був шахтарем, працював на "сьомій". Тому після армії я вступив до червоноградського училища і у 1984 році прийшов на "шосту" прохідником.
- Па ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 14.04.2014

До яскравих представників нового ринкового  покоління  по праву належить начальник вуглевидобувної дільниці шахти "Лісова" Степан ГРИЦАК. Він повний кавалер знаків "Шахтарська доблесть" і “Шахтарська слава", нагороджений медаллю "За працю і звитягу".

Протягом дня зустрітись із ним можна всюди: в нарядній, диспетчерській, в різних службах шахти, профкомі, в кабінеті директора, а найчастіше - в 525 лаві.
- Там зараз моя гаряча точка, - зізнається Степан Васильович.
Ось уже декілька місяців у цьому потужному очисному забої господарює його дільниця. При освоєнні 525 лави гірники під керівництвом Грицака успішно склали екзамен на високу професійність і компетентність. І тепер в середньому щодоби видають на-гора понад тисячу тонн вугілля, а за підсумками першого кварталу його видобули 67 тис 350 тонн, що складає 120,3 відсотка від встановле ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 14.04.2014

У ДП "Львіввугілля" є виробничі підрозділи, без яких не може повноцінно функціонувати вугільна промисловість  регіону.  До  них  належить і Вантажно-транспортне  управління ДП “Львіввугілля”.  7 квітня його колектив відзначив 60-річчя з дня створення підприємства.

Потреба у відомчому залізничному транспорті виникла у зв'язку з освоєнням Львівсько-Волинського вугільного басейну. Саме тоді, у 1954 році у системі шахтобудівельного тресту "Західшахтобуд" і було організовано роботу транспортного цеху. Попервах його колектив обмежувався доставкою лише будівельних матеріалів та інших вантажів на майданчики шахт, які будувалися, та соцоб'єктів нових міст Червонограда, Соснівки та селища Гірник.
- З першої прокладеної колії та проїзду по ній першого паровоза,- розповідає нинішній начальник Вантажно-транспортного управління Олександр Ба ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 14.04.2014