Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Вересень » 28 » ДЕНЬ ШАХТАРЯ-2017
06:42
ДЕНЬ ШАХТАРЯ-2017

Гірники Львівщини відзначили своє професійне  свято  в  останню  неді­лю серпня.  Незважаючи на труд­нощі, цей шахтарський  рік  для багатотисячного ко­лективу  ДП  "Львіввугілля"  був  до­во­лі успіш­ним.

21 серпня в актовій залі ДП "Львів­вугілля" в теплій, дружній атмосфері про­йшли урочистості, де було відзначено кра­щі колективи та окремих гірників. Вітали та нагороджували вуглекопів перший зас­тупник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, народний депутат України Михайло Бондар, т.в.о. генерального ди­ректора ДП "Львіввугілля" Олег Акімов, місь­кий голова Червонограда Андрій Залівський, голови Сокальських РДА Роман Токай та районної ради - Микола Пасько, голови ЛТО ППВПУ Олег Турчин та РО НПГУ м. Червонограда Віталій Оніжук.

Урочисті збори з нагоди професійного свя­та Дня шахтаря продовжилися 23 серп­ня на шахтах та допоміжних підприємствах ДП "Львіввугілля". У цей день кращих гір­ників відзначали грамотами і грошовими пре­міями, згадували добрими словами шахтарів-ветеранів, а також хвилиною мовчання  вшанували пам'ять тих гірників, які відійшли у вічність.

24 серпня на Вічевій площі Черво­но­града відбулося традиційне віче приуро­чене Дню Незалежності України. Багато чер­воноградців прийшли цього дня у ви­шиванках, маючи зі собою національні ат­рибути. Після спільної молитви за Україну та за загиблими в зоні проведення АТО відбулося відкриття Меморіалу Героям Небесної Сотні і російсько-української вій­ни. Відкривали Меморіал у Червонограді перші керівники області Олег Синютка та міста Андрій Залівський, учасники Рево­люції Гідності Михайло Нискогуз та антите­рористичної операції на Сході країни Ва­силь Кореньовський. Були присутні й ді­ти загиблих наших земляків. Кошики з кві­тами до підніжжя Меморіалу, пам'ят­ни­кам Тарасові Шевченку та Степанові Бандері поклала й делегація ДП "Львіввугілля".

Біля пам'ятника "Загиблим шахтарям" у Червонограді напередодні професійного свята шахтарів відбулася загальноміська панахида, яку відправили місцеві свя­ще­ники. Представники  шахтарських  колек­ти­вів та влади віддали данину пам'ятi тим, кого вже немає з нами. За традицією ко­ши­ки з квітами стали символом пам'яті про їхній трудовий подвиг. Присутні запа­лили лампадки. А в сам День шахтаря цер­ковні дзвони храмів Червонограда, Сос­нівки та селища Гірник скликали вірян на молитву за здоров'я вуглекопів та їхніх родин.

У неділю, 27 серпня, відбулися спор­тивні змагання серед фізкультурних колек­тивів шахт ДП "Львіввугілля" та ПАТ "Шах­та "Надія" під назвою "Шахтарські за­бави". Дру­гий рік поспіль перемогу здобули спорт­смени із ПАТ "Шахта "Надія", а колек­тиви шахт "Від­родження" та "Межирічан­ська" стали призерами.

Ввечері на центральних площах Чер­во­нограда, Соснівки та селища Гірник від­булися святкові концерти. Звідусіль було чути привітання зі святом. День шахтаря зуст­річали по-родинному. Навколо па­ну­вав припіднятий настрій, адже у Прибужжі це свято значиме для тисяч сімей, долі яких невід'ємно пов'язані з вугіллям.

Ігор ЙОСИПІВ

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz