Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Вересень » 28 » ДО ЗИМИ ГОТУЙ ШАХТУ ВЛІТКУ
10:24
ДО ЗИМИ ГОТУЙ ШАХТУ ВЛІТКУ

На черговому засіданні Президії Львівської територіальної організа­ції Профспілки працівників вугіль­ної промисловості України під голо­ву­ван­ням   очільника   ЛТО ППВПУ Оле­га ТУРЧИНА, розглядалося пи­­тан­ня підготовки шахт до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 р.р. Участь у нараді  взяв генера­ль­ний  директор  ДП  "Львіввугілля" Анд­рій ДЯЧЕНКО.

Присутніх, а це директори вугіль­них підприємств та голови первин­них профспілкових організацій, зі станом готов­ності шахт до роботи в умовах хо­лодів поінформував технічний інс­пек­тор праці ЛТО ППВПУ Володимир Катерина. Зокрема, йдеться у довідці, в загальному для якісної та повно­цін­ної підготовки до зими потрібно від­по­відне матеріально-технічне забез­пе­чен­­ня. Саме  відсутність  фінансової під­тримки профільного Міністерства  на  придбання  матеріалів  та облад­нання гальмує вчасне проведення ре­монт­них  робіт. Насамперед  потребують невідкладної заміни колосники на котлах обігріву, труби, необхідно відре­монтувати  калорифери, дахи  при­мі­щень, провести  утеплення  теплотрас. Чи не найважливішим є питання забез­печення шахтарів засобами індивідуа­льного захисту (ЗІЗ). Не в повному об­сязі підприємства забезпечені сіллю та сульфовугіллям.

Підготовка шахт до опалювального сезону відбувається згідно затверд­же­них заходів. Станом на вересень 2016 року готовність шахт до роботи в зимо­вих умовах становить 70-80%, однак "Великомостівська" виконала підготовчі ро­боти на 35%. На  даний  час готов­ніс­ть вугільних підприємств така:

 Шахта "Великомостівська":  із запланованих 36 заходів не виконано, або  виконано  частково  13. Ще не за­вер­шені  роботи з поточного  ремонту та  вуглеподачі  котлів,  ремонтується об­ладнання  шлаковидалення  та  ве­де­ться ремонт дахів приміщень. Із до­даткових заходів необхідно провести по­білку приміщення котельні.

 Шахта "Межирічанська": роботи з  ремонту  котельні  практично завер­шені. Продовжується утеплення тепло­траси, ведеться ремонт бойлерів, кало­ри­ферів, обігріву приймальних бун­ке­рів, дахів та АПК, каналізаційних мереж та чистка водозабірників.

 Шахта "Відродження": практич­но завершуються роботи з ремонту  кот­лів, шлаковидалення, ревізії допо­міжного обладнання котельні. Продов­жуються роботи по чистці водозбірни­ків, ремонту каналізації, заміні об­шивки скіпового ствола. Керівництву підпри­ємства варто звернути увагу на уком-плектованість штатних працівників коте­льні.

 Шахта "Лісова": продовжуються роботи поточного ремонту двох котлів, калориферів, допоміжного устаткуван­ня котельні. В стадії завершення ре­монт шахтних будівель. Додаткови­ми за­ходами передбачена побілка при­мі­щення котельні.

Шахта "Степова": триває поточ­ний ремонт двох котлів, ремонтуються калорифери та допоміжне устаткуван­ня котельні. До початку холодів варто завершити ремонт шахтних будівель.

Шахта "Червоноградська": веде­ть­ся поточний ремонт двох котлів, уте­плю­ються теплотраси, ремон­тую­ться і за­мінюються труби, ремон­туються ка­лорифери та дахи приміщень. До­дат­кової уваги з боку керівництва шах­ти потребує вчасна і якісна підготовка до зими приміщення самої котельні і котлів зокрема.

Шахта “Зарічна”: враховуючи те­перішню ситуацію, підприємство до зи-ми підготовлене.

До 15 жовтня заплановані підго­то­вчі роботи повинні завершитись і післ­я цього шахти отримають паспорти готовності.

Генеральний директор ДП "Львів­вугілля"  Андрій  Дяченко  наголосив, щоб керівники вугільних підприємств постійно контролювали температурний режим в приміщеннях АПК, на стволах та у підземних виробках, аби шахти відпрацювали без аварійних зупинок у несприятливих погодних умовах.

Звертаючись до присутніх, голова ЛТО ППВПУ Олег Турчин сказав, що виконання запланованих підготовчих заходів дадуть змогу увійти в осінньо-зимовий період, однак не гарантують безперебійну роботу шахт у критичних ситуаціях. А тому варто активізувати роботу всіх служб та мобілізувати мож­ливі ресурси з метою забезпечення на-­­­­лежної  роботи  підприємств і шахтарів держпідприємства.

У ході обговорення було відмічено, що підготовчі роботи ведуться за­до­ві­льно, дотримуючись графіків виконан­ня запланованих заходів.

Постановою Президії, яка була прий­­нята, зобов’язано керівництво ДП "Ль­віввугілля"  до  1 жовтня  2016 р.  вжити за­ходів по завершенню  необхідних  ро­­біт щодо підготовки до зимового періо-ду. Директорам шахт наголошено підго­тувати  приміщення з темпе­ра­турою не нижче +22 С  для  створення  умов праці  робітникам  поверхні та за­без­печити безперебійну  роботу фо­та­ріїв та інгаляторів. Постановою також пе­редбачене письмове звер­нення у Мі­­ні­с­терство енергетики та ву­гільної про­мисловості   України   щодо   виділення кош­тів на матеріально-тех­нічне забез­печення у рамках загальної української стратегії   для   вчасного   завершення шах­­тами підготовчих робіт до настання зимового періоду.

Орієнтири визначено, ще є час до зимової підготовки. Завдання для проф­спілки - контроль за виконанням всіх робіт, передбачених заходами.

   Лариса ГУМЕНЮК

: | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Зробити безкоштовний сайт з uCoz