Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Вересень » 28

 

21-23 вересня на базі оздоровчо-лікувального комп­лексу "Ровесник" ДП “Львіввугілля” (директор Василь Карвацький) проводиться обласна Спар­такіада людей з інвалідністю Львівщини. Триденні зма­гання відбулися під егідою Львівської обласної  асо­ціації інвалідів та Львівського регіонального центр "Інваспорт".

За перемогу змагалися кілька сотень спортсменів-інвалідів з багатьох міст області. Змагання проводяться з таких видів спорту: шашки, шахи, армспорт, бомбаскет (кидання м'яча в корзину), дартс, настільний теніс,  більярд, перегони на візках, біг та стрибки в довжину з місця.

... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2016

 Головний трофей  міні-спар­та­кіади з футболу серед команд шахт ДП "Львіввугілля" вибороли спортс­мени шахти "Межирічанська".

 

У фінальному матчі зустрілися ко­манди шахт "Відродження" та "Межи­рі­чанська".  За дев'яносто хвилин гола так ніхто і не забив. Все вирішилося у пробиванні післяматчевих пенальті. Тут звитягу святкувала шахта "Межи­річанська" (на фото) - 5:4.

Генеральний директор ДП "Ль­віввугілля" Андрій Дяченко вручив ко­­лективу команди  Кубок шахтаря-2016. До нагородження інших учас­ників зма­гань долучилися технічний інспектор праці Володимир Катерина та право­вий-тех ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2016

Юрій КІНАХ -  учень електрослюсаря вуглевидобувної дільниці шахти "Відродження":

- Сьогодні  гірникам  доводиться працювати у вкрай напруженій об­становці - несвоєчасна виплата зар­плати, немає нової техніки для ро­боти…Мені здається, що в деякій м­і­рі губиться престижність шахтарської праці, а  цього допустити не мож­­­на. Ад­же  хто, як  не  шахтарі  за­хис­тять свої родини на вугільному фронті? На жаль, і на Сході України шахтарям теж доводиться від­стоювати кордони української землі.

Я цього року став студентом  гір­ни­­чої спеціальності  у Рівнен­ському національному університеті водного господарства та природоко­ристуван­ня й сподіваюсь на те, що шахти Ль­вівщини будуть працювати, і мої знання з ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2016

Михайло КОЗАКЕВИЧ  на шахті "Відродження" третій рік очолює бри-гаду гірників очисного забою і кори­стується повагою у колективі як пра­цівник, що віддається роботі стовід-­сотково та того ж вимагає від ін­ших.

У розмові бригадир виявився геть неговірким.  Каже, що єдине, про що, шкодує  - це що не потрапив на шахту ра­ніше, адже якийсь час працював на за­воді в Жовківському районі. Одру­жився з червоноградкою Нелею та, праг­­нучи забезпечити сім'ю, пішов за пора­дою тестя на шахту.

- Начальником видобувної дільниці був тоді Герой України Сергій Руденко,-розповідає  Михайло  Ярославович, - ба­­гато чому  відразу  навчився у бри­гадира Віктора  Шевчука. Згодом бри­гаду очолив Роман Боднар. Були роки успіхів, були&nbs ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2016

На  шахті  "Степова" підготовка до наступної  зими  розпочалася од­разу  після  завершення  поточного опа­лювального сезону.

- Заходами передбачено провести ремонт  котлів  №№ 2,3,  -  розповідає начальник виробничої котельні Цент­раль­ного блоку шахти Мирослав Най-да, - ревізію  насосів  котельні,  ремонт та ревізію конвеєра шлаковидалення, па­рових засувок котелень,ревізію елект-­­родвигунів та тепломереж, відре­мон­тувати бойлери №№1,2,3 та інші за­плановані роботи. До зими го­туємо чо­тири котли, а в роботі викори­сто­вує­мо три. Деякі  ремонти  велися  п ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2016

Відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в місті Червонограді  складає  річну  заявку на 2017 рік з метою забезпечення по­­терпілих  путівками санаторно-ку­рортного лікування.

Для взяття на облік просимо всіх потерпілих, які мають право на отримання  путівок у наступному році до 10 листопада 2016 року надати не­об­хідні документи у ВД ФССНВВ в місті Червонограді (за адресою: вул. Ст. Бандери,41), а саме:  медичну  довідку  лікуваль­ної  установи  за  формою № 070/7 та  заяву  згідно  встановленого зраз­ка.

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2016

На порозі полудня віку гірничий майстер дільниці конвеєрних робіт шахти "Степова" Василь МАТКОВ­СЬКИЙ понад рік виконував війсь­кові  завдання  у зоні проведення АТО на Сході України.

Щойно переведений із шахти "За­річ­на" на "Степову", Василь Яросла­вович у 48 років отримав повістку за чет­вертою хвилею мобілізації.

- Думки "відкосити" навіть не вини­кало, - говорить він. -  Патріотів на сло­вах і так багато, а справжній пат­ріотизм треба  підтверджувати  ділом. Що й го­ворити: тяжко було відриватися від сім'ї, молодший син Сашко мав йти у пер­ший клас. Та й у новому колективі пра­цю­вав лише два тижні…

... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2016

На черговому засіданні Президії Львівської територіальної організа­ції Профспілки працівників вугіль­ної промисловості України під голо­ву­ван­ням   очільника   ЛТО ППВПУ Оле­га ТУРЧИНА, розглядалося пи­­тан­ня підготовки шахт до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 р.р. Участь у нараді  взяв генера­ль­ний  директор  ДП  "Львіввугілля" Анд­рій ДЯЧЕНКО.

Присутніх, а це директори вугіль­них підприємств та голови первин­них профспілкових організацій, зі станом готов­ності шахт до роботи в умовах хо­лодів поінформував технічний інс­пек­тор праці ЛТО ППВПУ Володимир Катерина. Зокрема, йдеться у довідці, в загальному для якісної та повно­цін­ної підготовки до зими потрібно від­по­відне матеріально-технічне забез­пе­чен­­ня. Саме  відсутність  ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2016

Саме такою за підсумками ро­боти у цьому році з нагоди Дня шах­таря визнано допоміжну дільницю шахтного транспорту шахти "Відродження", яку очолює молодий гірни­чий інженер Станіслав МЕВША.

- Особливістю нашого вугільного під­­приємства є те, що транспортування гірничої маси, породи, доставка пра­цівників на робочі місця, спуск-підйом матеріа­лів під землею відбувається за допомо­гою електровозної відкатки, - ін­форму­вав начальник дільниці. - А дов­жина кон­веєрної  лінії - понад  500 мет­рів. То­му схема транспортування є  доволі складною. Забезпечити її без­аварійну роботу, щоб основні шахтні дільниці змогли виконати план - наше завдання.

На дільниці шахтного транспорту за­дія ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2016

Сьогодні, коли Україна знахо­ди­ться у небезпеці, кожен з нас веде свою окрему боротьбу: вій­сь­кові за мир і спокій, лікарі - за жит­тя тих, хто постраждав. Шах­тарі захищають  енергетичну  незалеж­ність нашої держави.

У Михайла Волошина, гірника очис­ного забою шахти "Межирі­чан­ська", загальний стаж роботи у ву­гіль­ній галузі складає 25 років. А починався шлях шахтаря з вибору своєї життєвої стежини.

- Моє дитинство (народився в селі  Волсвин,  Сокальського   району) про­йшло в родині шахтаря, - прига­дує Михайло Михайлович.- Батько пра­цював на Донбасі на шахті "Крас­но­лиманська". Коли почали буду­ва­ти­ся копальні на Львівщині, переїхав сюди. Влаштувався на другу "Ве­ли­ко­мостівськ ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 28.09.2016