Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 2 » ДО ЗИМИ ГОТУЙ ШАХТУ ЗАЗДАЛЕГІДЬ
08:21
ДО ЗИМИ ГОТУЙ ШАХТУ ЗАЗДАЛЕГІДЬ

На засіданні центральної комісії за­слухано звіти головних механіків шахт щодо виконання  заходів  з  підго­товки до зими. Вугільні підприємства 13 жовтня  отримали  Паспорти  готовності  до ро­боти в осінньо-зимовий період 2017-2018 р.р. Про  це  доповів головний ме­ханік  ДП  "Львіввугілля"  Володимир СМАГА.

Згідно запланованих заходів з підго­товки до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 р.р. необхідно було провести значний обсяг робіт з ремонту котельного гос­подарства. Через брак коштів та недо­укомп­лектацію працівників котелень, ро­боти з підготовки шахт до опалювального сезону на даний час не виконані в повному обсязі. Цьогоріч  станом на 15 жовтня шість шахт держпідприємства із 17 існуючих кот­лів до опалювального сезону підготу­вали 15. Отже, осінньо-зимовий період ву­гільні підприємства розпочнуть, маючи в роботі по два котла, а шахта "Степова", вра­ховуючи котельню Північного блоку, п'ять.

Для проведення ремонтних робіт ДП "Львіввугілля" виділило кошти, які згідно заявок, були  розподілені  по  шахтах та при­д­бано  необхідні  матеріали.  Однак, цьо­го недостатньо аби вчасно підготувати ву­гільні підприємства. Це, своєю чергою, спричиняє невирішення проблем, які є практично на кожному підприємстві. На­самперед, це поточний ремонт котлів та до­поміжного обладнання, утеплення теп­лотрас, ремонт дахів тощо. Також всі ко­пальні подали заявки на отримання не­об­хідної кількості технічної солі, яка вже за­мовлена та найближчим часом буде дос­тавлена на підприємства. Сульфовугіллям шахти забезпечені.

Залишається відкритим питання уком­плектації котелень кадрами. На окремих шахтах кількість кочегарів та слюсарів-ремонтників не відповідає штатному роз­пису. Отже, проблем вистачає і над їхнім усуненням треба працювати. Керівникам тих котелень, де напоготові лише два кот­ли, варто приділити особливу увагу щодо їхньої експлуатації. У жовтні була протес­то­ва­на робота котлів та системи опа­лення ад­міністративно-побутових комплексів, шахт­них лазень. Наразі вони працюють у нор­мальному режимі.

Стовідсотково виконані підготовчі ро­боти на  шахтах "Степова" та "Лісова". На "Червоноградській" ще проводиться утеп­лення теплотрас, а на "Межирічанській" в стадії завершення ремонт м'яких покрі­вель будівлі столярного цеху. Ще повністю не закінчено ремонт покрівлі будівлі по­верх­невої гараж-зарядної на шахті "Вели­комостівська".

Звісно, що всі проблеми виникають через недостатнє фінансування. Це не дозволяє провести вчасну та повноцінну підготовку, тому термін виконання деяких робіт продовжено. Сподіваємось, що до початку листопада існуючі недоліки будуть усунені. Питання підготовки шахт до робо­ти в зимових умовах залишається на конт­ролі ДП "Львіввугілля" та шахтар­ських профспілок. До настання холодів за­­лиши­­лось обмаль часу, тому варто ке­рів­­ни­кам під­приємств активізуватися та за­­вер­шити розпочаті роботи.

        Лариса ГУМЕНЮК

На  фото:  електрослюсар  Роман Клуб з шахти “Межирічанська” ви­конує ремонт за­пірної арматури на сис­темі опалення в насос­ній станції.

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz