Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Травень » 8 » ІНВАЛІДІВ ПРАЦІ ЗАХИЩАЄ ЗАКОН
09:25
ІНВАЛІДІВ ПРАЦІ ЗАХИЩАЄ ЗАКОН

Починаючи з 2001 року Червоноградське відділення виконавчої дирекції Фон­ду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань згідно із Законом України "Про загальнообов'язкове державне страху­вання від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, які спричинили втрату працездатності" проводить роботу із своєчасного відшко­дування шкоди, заподіяної працівнику внаслідок ушкодження його здоров'я на виробництві. Сума страхових виплат щомісячно складає 28,5 млн. гривень. Про виконання основних завдань соціального захисту потерпілих роз­мо­ва з началь­ником Червоноградського відділення ВД ФСНВ Романом СТАШКЕВИЧЕМ.

- З моменту настання нещасного ви­падку Фонд проводить виплату допомоги у зв'язку з тимчасовою втратою профе­сійної працездатності до її відновлення або встановлення інвалідності. На сьогодні на обліку перебуває близько 12 тисяч осіб. 29 березня 2013 року Відділенням було проведено щорічний перерахунок щоміся­ч­­них страхових виплат, згідно Постано­ви правління Фонду від 19.03.2013 року №1. З 1 березня 2013 року встановлено від­соток підвищення, який складає 14,9 %. Дія зазначеної постанови стосується всіх потерпілих на виробництві та утриман­ців, які залишилися без годувальника. Таким чином фінансування на щомісячні страхові виплати збільшилось на 3,5 млн. грн.

Щомісяця формуються нові справи на страхові виплати тим людям, які звер­нулись до Фонду вперше, в середньому це 50 осіб. У 2012 році поставлено на облік 580 людей, в тому числі й шахтарів-регресників.

- Фахівці Фонду прикладають мак­симум зусиль, щоб постраждалі на ви­робництві не втратили віру в те, що не будуть покинуті на призволяще у скрут­ному становищі…

- У відділенні Фонду працює 27 ква­ліфікованих спеціалістів, кожен з яких від­повідає за певну ділянку роботи. Сек­тори - юридичний, медико-соціальної реа­бі­літації потерпілих, по роботі зі страхувальниками, а також відділи страхових експертів та най­­більший по відшко­дуван­ню шкоди потерпілим і бухгалтерія прово­дять щоденну роботу із виконання ос­нов­них завдань Фон­ду, а саме: соціальний захист людини в процесі виконання трудо­вих обов'язків, про­ведення профілак­тичних заходів, по­передження нещасних випадків та проф­захворювань, відновлен­ня здоров'я і пра­це­здатності потерпілих, їх медич­на, со­­­ціа­­­льна та професійна реа­білітація після не­щасного випадку на ви­робництві.

Всі, хто перебуває у нас на обліку, можуть кваліфіковано юридич­но прокон­сультуватися з того чи іншого питан­ня, три­­ва­лий час, а доволі часто протягом усь­ого життя отримувати соціальну допо­могу .

- Романе Ярославовичу, внаслідок нещасного випадку на виробництві чи профзахворювання заподіяна шкода здоров'ю людини. Одним із завдань Фон­ду є створення належних умов для забезпечення медико-соціальної реа­білітації, відновлення здоров'я та пра­це­здатності потерпілого.

- Першочерговим для нас є завдання по­кращити якість надання соцпослуг. Зу­силлями відділення Фонду спільно з від­повідними службами охорони здоров'я за призначенням лікарів потерпілі забезпечуються повним обсягом медичної допо­моги. А саме: утримання в лікарнях, реабі­літаційних та санаторно-курортних зак­ла­­дах, а також забезпечення інвалідів необхідними лікарськими засобами, протезо-ортопедичними виробами, автомо­білями.

У 2012 році було замовлено 800 сана­торних путівок, які потерпілі отримують за рахунок Фонду. Маршрути оздоров­лення та лікування різноманітні - Крим: Євпато­рія, Ялта, Гурзуф; Одеса, Східниць­кі Карпати, Трускавець. Шахтарі-регрес­ники лікують кістково-м'язеві захво­рю­вання, ор­гани дихання та зору. Всі бажаючі пролікуватись були забезпечені путівками.



Надходять заяви від шахтарів-рег­ресників щодо оздоровлення в місцевому ОЛК "Ровесник" ДП "Львіввугілля". Однак, як і торік з цим санаторієм відсутня угода про співпрацю.

Інваліди-регресники та потерпілі на виробництві, які згідно з висновками МСЕК потребують додаткових атрибутів, були вчасно забезпечені всім необхідним. Торік інвалідні візки отримали троє людей, 11 - милиці та палиці, ортопедичне взуття і протези - 36. Окрім того два автомобіля "Славута" теж знайшли своїх господарів. Фонд й надалі буде з турботою ставитись до тих, хто частину свого здоров'я залишив на виробництві.

Підтвердженням того, що спеціа­лісти Червоноградського відділення вико­навчої дирекції ФСНВ йдуть вір­ним шляхом, є подяки від інвалідів та пост­раж­далих за надану їм допомогу, при­ділену увагу та невтрачену надію. Що може бути кращим за такі світлі, добрі слова, які надихають фахівців Відділення на більш творчу і корисну для цих людей працю.

 

Лариса ГУМЕНЮК

Фото Тараса ТКАЧА

На фото: го­лов­ні спеціалісти від­ділу відшко­ду­вання шкоди Неля Апос­толова та Тетя­на Смір­но­ва консу­ль­ту­ють Романа Щура з шах­­ти "Черво­н­о­­градська” (справа наліво).

 

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz