Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Грудень » 26 » ЮВІЛЕЙ ВУГІЛЬНОЇ ГАЛУЗІ ЛЬВІВЩИНИ ЄДНАЄ ГІРНИКІВ
10:24
ЮВІЛЕЙ ВУГІЛЬНОЇ ГАЛУЗІ ЛЬВІВЩИНИ ЄДНАЄ ГІРНИКІВ

 

21 грудня у Народному домі Червонограда шахтарська спільнота Львівщини урочисто відзначила 60 річницю, відколи перші тонни прибузького вугілля піднялися на-гора.

Раділи зустрічі зі своїми наступниками у вугільних вибоях сивочолі ветерани, представники гірничих колективів щиро вітали одне одного, з гордовитим почуттям належності до величезного професійного загалу, що шість десятиліть творить історію нашого краю.

Привітати гірників з нагоди річниці перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, очільники шахтарських профспілок - Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов  та Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, перший заступник міського голови Червонограда Дмитро Балко та голова Сокальської райдержадміністрації Роман Токай. Також у залі були й голови територіальних організацій Укрвуглепрофспілки з інших вугільних регіонів.

Після звучання Державного гімна України присутні вшанували хвилиною мовчання гірників та воїнів АТО, що відійшли у кращий світ. Фільм до 60-річчя вугільного басейну Львівщини виразно відобразив довгу історію шахт у розповідях першопроходців-шахтобудівників та сучасних гірників.

Т.в.о. генерального директора ДП "Львіввугілля" Олег Акімов привітав присутніх з ювілеєм вугільної галузі Львівщини и нагородив шахтарів галузевими нагородами та відзнаками.

Перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський поздоровив гірників від імені голови ЛОДА Олега Синютки, задекларував повсякчасну готовність допомагати гірництву області та вручив Почесні грамоти та подяки ЛОДА.

Помічник народного депутати України Михайла Бондара Михайло Грисюк нагородив кращих шахтарів Грамотами Верховної Ради України й зазначив, що Михайло Леонтійович  й надалі надаватиме усю можливу законотворчу підтримку шахтарям у парламенті.

Відзначили вугільників профспілковими відзнаками голова ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України Віктор Турманов й голова Львівської територіальної організації Укрвуглепрофспілки Олег Турчин. Олега Акімова нагороджено спеціальною відзнакою за соціальне партнерство з профспілками. Представники Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець та голова Регіонального об’єднання НПГУ м.Червонограда Віталій Оніжук також нагородили своїх спілчан з нагоди ювілею вугільної Львівщини. З вітальним словом звернулися зі сцени до загалу знані  ветерани праці - генеральний директор виробничого об’єднання «Укрзахідву­гілля» у 1990-1995 роках Степан Пікула та Василь Марченко, під чиїм керівництвом розвивалася інфраструктура шахтарських міст Червонограда, Соснівки та селища Гірник.

Перший заступник міського голови Червонограда Дмитро Балко зазначив, що шахтарська праця була, є і буде надійним підгрунтям міста. Голова Сокальської райдержадмінстрації Роман Токай   приєднався до вітань. Представники місцевої влади також відзначили шахтарів за виробничі здобутки.

Олег Акімов на завершення подякував ветеранам-вугільникам за добру науку та гідні наслідування трудові рекорди, гірникам - за звитяжну щоденну працю у лавах та вибоях, профспілкам - за безкомпромісний захист спілчан, представникам влади - за повсякчасну підтримку вугільників й наголосив, що історія вугільної Львівщини триває й щодня поповнюється новими сторінками. Святковий концерт додав учасникам урочистостей доброго настрою.

Марія ЛУЦЕНКО

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz