Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Червень » 7 » КОЛИ В ПАРТНЕРАХ ПРОФЕСІОНАЛИ
07:51
КОЛИ В ПАРТНЕРАХ ПРОФЕСІОНАЛИ

Для покращення використання сучасної маркшейдерської техніки та підвищення якості виконання спеціалізованих маркшейдерських робіт згідно з наказом Міністерства вугільної промисловості у вересні 1986 року було створено Червоноградське Бюро спеціалізованих маркшейдерських робіт, яке входить до складу ДП «Львіввугілля». Відтоді трудовий колектив очолює досвідчений фахівець, толерантний та виважений керівник Володимир БОЙЧУН.

 

Довідка «Гірника»

Бойчун Володимир Вікторович народився та виріс в селі Немиринці Хмельницької області. По закінченні середньої школи вищу освіту здобував у Дніпропетровському гірничому інституті за спеціальністю маркшейдерська справа. Доля занесла його в шахтарський Червоноград. Трудову діяльність з 1975 року розпочав на шахті №9 «Великомостівська» дільничним маркшейдером, а з 1984 року його призначили головним маркшейдером підприємства. Понад 25 років Володимир Бойчун – начальник Червоноградського БСМР. Одружений, виховав трьох синів, має двох онучок.

 

З дня створення підприємства вико­нан­ня робіт було дещо обмежене. З рока­ми окрім спостережних зйомок додалися ще й землевпорядні роботи. Безперечно, постало питання збільшення чисель­ності працівників, і тепер тут працюють 19 чоло­вік. Це - маркшейдери, геодезисти, земле­впорядники, замірники та інші спеціалісти. Найбільш об'ємними завдан­нями Бюро є спостереження за зсувом земної поверхні під впливом проведення гірничих робіт. Це робиться з метою визначення дефор­мації об'єк­тів - споруд, підземних комуні­кацій, опор ЛЕП, залізничних колій тощо.

- Бюро працює за єдиною виробничо-техноло­гічною програмою з ДП "Львіввугіл­ля",- розповідає Володимир Бойчун. - З боку адміністрації держпідпри­ємства від­чуваємо розу­міння та підтримку. Основним завдан­ням  Червоноградського  БСМР  є роз­вивати виробницт­во та постійно підви­щу­­вати технічний рі­вень.

З чого починається робочий день Во­ло­димира Вікторовича? Звичайно, з ви­робничої планерки, на якій обговорю­ються поточні завдання.

- Графік роботи,- додає Володимир Бойчун,- доволі напружений. Адже роботи варто виконати згідно графіка, вчасно та якісно. Наприклад, здійс­нити спосте­реження на станції в районі шахти "Лі­со­ва", чи  на  території села Сілець, або се­лища Гір­ник, поновити зйомки проммай­­данчиків шахти "Великомостівська". Не менш важливими є роботи щодо пе­ревірки відповідності співвідношення гео­мет­рич­них елементів підйомних уста­новок шахт. А ще проводяться кадастрові та спеціалі­зовані проектні роботи для під­розділів ДП "Львіввугілля", інших га­лузей народного господарства і на­се­лення.

Колектив Червоноградського БСМР дружний та працьовитий, кожен працівник досконало знає свої обов'язки. Дотепер згадують маркшейдера Геннадія Печон­кіна, який з дня заснування Бюро само­віддано виконував завдання, які ставилися перед ним. Знання та вміння працювати із задоволенням передавав своїм нас­тупникам.

Сьогодні варто відзначити землев­по­рядників Володимира Красуляка та Ва­силя Лихограя, геодезистів Романа Сте­­паника та Романа Дудика, Світлан - Зборовську та Тухтарову, маркшейдерів Ірину Плаксіну та Олександра Палаша. Заслу­женим авторитетом у колективі користується відо­мий у вугільному сере­довищі Вікентій Вугернічек, який очолює проектну групу.

За словами Володимира Бойчуна, останнім замовленням було проведення топографічної зйомки підтопленої ділянки території села Бендюга (замовник Київ­ський інститут УкрНДІпроект), аби вико­нати проект водовідведення з території на­селеного пункту.

- А в майбутньому,- резюмує Во­лодимир Вікторович,- і надалі будемо вчасно та якісно надавати послуги як державним і приватним підпри­ємствам, так і громадянам, які  звертатимуться  в Чер­воноградське БСМР.

Лариса ГУМЕНЮК

 

 

На фото: начальник  БСМР Во­ло­димир Бойчун (зверху); колектив пра­ців­ників  Бюро,  (справа наліво) Ві­кен­тій Вугернічек та го­ловний інже­нер Ігор Томчук.

: | Додав: admin | Рейтинг: 1.5/2
Зробити безкоштовний сайт з uCoz