Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Квітень » 15 » МЕТРИ ПІДКОРЯЮТЬСЯ ЗАВЗЯТИМ
08:54
МЕТРИ ПІДКОРЯЮТЬСЯ ЗАВЗЯТИМ

Три кити, на яких образно кажучи, тримається вугільна промисловість: очисний фронт робіт, люди і техніка. Позитивний приклад реалізації цього проекту у ДП "Львіввугілля" демонст­рує шахта "Степова".

На самому ж підприємстві продовжує працювати добросовісно, із хорошою віддачею колектив дільниці прохідницьких робіт, яку очолює Вадим Крась.

- Не подумайте,- розповідає головний інженер копальні Ігор Крокош,- що у нас виняткові умови праці, вони якраз досить складні.

Тоді ж виникає питання, які секрети успіху підземних скороходів “Степової”?

…Хлопці-прохідники, що піднялися на-гора, небагатослівні:

- Наша робота потребує неледачих рук.

Та не тільки це допомагає поступу колективу ДПР, а й детальна, продумана організація праці, чіткий розподіл обо­в'язків між гірниками. А здоровий мікро­клімат просто виключає в роботі нед­бальство, брак, лінощі.

На дільниці діє три бригади, які експлуатують комбайни типу КСП-32. І все ж якою б продуктивною ця техніка не була, вона мало що значить без працьо­витих, кмітливих людей.

Таких в бригадах, які очолюють Сергій Никитюк, Тарас Курицький і Аркадій Піску­нов - більшість. Там, в підземці, як кажуть, кожен може підставити один од­ному своє плече. А до дружних і завзятих завжди приходить успіх.

 За підсумками першого кварталу підземні скороходи уже проклали 1075 погонних метрів гірничих виробок, що скла­дає 176,2 відсотка до встановленого завдання.

Тим часом бригада Сергія Никитюка завершила роботи в 120 оконтурюючому штреку, що знаходиться в центральному блоці шахти. Комбайн піднято на-гора.

- Відремонтуємо своїми силами,- каже Сергій Никитюк,- і знову в роботу. Так дешевше буде, та надійніше.

Уже в квітні прохідники освоювати­муться на східному відкотному штреку.

Бригада Тараса Курицького в свою чергу іще місяць працюватиме в 120 роз­відувальному штреку. Більш напружене завдання у колективу бригади досвід­ченого прохідника Аркадія Піскунова, яка здійснює нарізку у 566 конвеєрному штреку на північному блоці копальні. До речі, ця бригада є однією з кращих в галузі, а в роботі застосовує прогресивне анкерне кріплення.

Повноправним господарем на діль­ниці є її начальник Вадим Крась. За його плечима гірничий технікум, Дніпропет­ров­ський гірничий університет. У нього теорія з практикою, як кажуть, завжди йдуть рука в руку.

…Вадим Крась щойно завершив наряд і чергова зміна рушила до лампової. У шахту прохідники спускались у доброму настрої. На 2014 рік у них завдання - підготувати 4100 погонних метрів гірничих виробок. Щоденною працею підземні ско­роходи ДПР шахти "Степова" переконливо доводять, що вони перевершать і цей рубіж. Така робота прохідників на руку вугле­видобувникам, які будуть мати на­дійний фронт робіт, щоб видати у по­точному році 250 тисяч тонн вугілля.

 

Володимир ЗІНЧЕНКО

 

На фото: (зверху) начальник ДПР Вадим Крась;

(знизу) бригада Аркадія Піскунова.

Фото Василя ДЕРКАЧА

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz