Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Листопад » 30 » МИ ЇХ ПАМ’ЯТАЄМО…
11:00
МИ ЇХ ПАМ’ЯТАЄМО…

У суботу, 28 листопада перед Пам’ятним Хрестом, що на центральній площі Червонограда, небайдужі містяни разом із представниками різних конфесій зібралися, щоб вшанували пам'ять жертв голодомору 1932-33 років. У цей скорботний день вони разом молилися за мільйони українців, яких було приречено на голодну смерть, відспівували душі своїх земляків, які не змогли пережити знущання радянської влади.

Священики червоноградських храмів отці Ігнатій Москалюк, Михайло Нискогуз та Микола Леськів наголосили присутнім, що потрібно шанувати навіть маленьку крихту хліба, бо у далеких 1932-33 роках хтось так і не дочекався бодай шматка.

Пом’янути жертв голодомору прийшли і представники шахтарських колективів на чолі з в.о. генерального директора Андрієм Дяченком, головою Регіонального об’єднання Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Михайлом Шаблею, директорами та головами профкомів шахт держпідприємства.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять жертв голодоморів і поставили запалені лампадки біля Пам’ятного Хреста й пам’ятника Борцям за волю України.

 

Ігор ЙОСИПІВ

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz