Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Липень » 23 » МИ МАЄМО ПЕРСПЕКТИВУ, І ВОНА БУДЕ РЕАЛІЗОВАНА
14:16
МИ МАЄМО ПЕРСПЕКТИВУ, І ВОНА БУДЕ РЕАЛІЗОВАНА

 

До і так надміру ущільненого робочого графіка в.о. генерального директора ДП "Львіввугілля" Андрій Дяченко знаходить час і на спілкування з представниками регіональних та місцевих мас-медіа. Це ще раз підтверджує, що управління вугільною промисловістю Галичини, як і було обіцяно, його команда здійснює відкрито і прозоро. 1 липня в державному підприємстві відбулася чергова прес-конференція.

Цього разу на зустріч із журналістами Андрій Павлович прийшов у піднесеному настрої. Уранці на його стіл лягли статистичні дані про роботу шахт Львівщини у першому півріччі 2014 року. А вони не можуть не радувати.

- Адже більшість із того, що було заплановано,- наголосив перший керівник держпідприємства,- вдалося вирішити.

Незважаючи на всі виклики сьогодення, підприємства ДП "Львіввугілля" працюють стабільно, регулярно виплачується заробітна плата, в процесі пошук нових ринків збуту вугілля.

- І що важливо,- відзначив в.о. генерального директора,- у наших трудових колективах панує робоча атмосфера, дух трудового завзяття, відповідальністю за долю поставлених завдань прониклися всі керівники, відзначаються вмілою організованою роботою інженерно-технічні служби, спрямовані на конструктивну співпрацю дії профспілок, які очолюють Олег Турчин і Михайло Шабля.

Усе це в комплексі, за словами Андрія Дяченка, сприяло поступу. Що стосується цифр, то за перше півріччя понад завдання видано на-гора 43468 тонн рядового вугілля, проведено більше плану 1348 погонних метрів підготовчих виробок. Середньодобовий вуглевидобуток становить п'ять тисяч тонн, а з введенням нових лав, переконаний в.о. генерального директора, його доведуть до 8 тисяч. Власне, таке завдання перед державним підприємством, в зв'язку з подіями на сході України, поставив перший заступник Міністра Міненерговугілля Юрій Зюков, який нещодавно з робочим візитом побував у Львівсько-Волинському вугільному басейні.

Щодо запуску нових лав, то цим питанням, як кажуть, починається і закінчується робочий день Андрія Дяченка. Адже від позитивного вирішення цієї важливої проблеми залежить нарощення вуглевидобутку, ритмічна робота шахт, фінансова стабільність держпідприємства. Тільки в першому півріччі були здані в експлуатацію механізовані очисні забої на шахтах "Лісова" (№525), "Межирічанська" (лави 389, 190), "Зарічна" (120). Готуються до запуску лави на "Червоноградській" (346), "Степовій" (№№122, 124), "Відродження" (№306), "Зарічній" (№111).

- Нині ситуація така,- повідомив журналістам в.о. генерального директора держпідприємства,- що доводиться розраховувати на внутрішні резерви, отже “заряджати” нові лави комплексами і комбайнами, що уже були в роботі, попередньо їх капітально відремонтувавши. На це ми лише в нинішньому році витратили понад 10 мільйонів гривень.

До речі, під час захисту програми гірничих робіт шахтою "Степова", перший заступник Міністра Міненерговугілля Юрій Зюков пообіцяв своє сприяння щодо фінансування у придбанні обладнання для запуску на цій копальні потужного низько-зольного 134 очисного забою.

Уже вкотре представників ЗМІ цікавило питання про можливу передачу збагачувальної фабрики у підпорядкування ДП "Львіввугілля". Ця проблема, за словами Андрія Дяченка, у стадії розгляду. Уже відбулися зустрічі за участю всіх зацікавлених сторін, в тому числі представників облдержадміністрації, Фонду державного майна, ДП "Львіввугілля", фабрики, профспілок, і в Кабінеті Міністрів України, і на самій ПАТ "Львівська вугільна компанія". А наразі налагодилась тісна співпраця шахтарів і збагачувальників на договірних умовах, здійснюється розрахунок за збагачення вугілля.

На попередній прес-конференції Андрій Дяченко говорив про профіцит галицького вугілля. А яка нині ситуація? - поцікавилися журналісти. У цьому напрямку завдяки спільним зусиллям Міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Продана, голови Львівської обласної держадміністрації Ірини Сех, голови Сокальської райдержадміністрації Олега Кожушка і міського голови Червонограда Ігоря Чудійовича зроблено значний крок уперед. Якщо раніше відвантаження складало в місяць 45-47 тисяч тонн вугілля, то в червні уже 115 тисяч тонн.

Це суттєво вплинуло на фінансовий стан держпідприємства, що дозволяє здійснювати розрахунки з комунальниками,сплачувати податки до бюджету.

Звісно, під час прес-конференції журналісти цікавилися рівнем зарплати шахтарів Прибужжя.

- Якщо ми хочемо, щоб у галузь йшла молодь,- переконаний Андрій Дяченко,- необхідно підвищувати рівень зарплати.

І такий процес нині відбувається. До речі, виконуючий обов'язки генерального директора підписав наказ про підвищення з 1 червня тарифних ставок і окладів, виходячи з розрахунку мінімальної зарплати 1218 гривень. Відтак середня місячна зарплата працівника ДП "Львіввугілля" нині складає 5,2 тисячі гривень, а гірників основних професій - 8-8,5 тисяч. Питання заробітної плати, як і охорона праці, для держпідприємства і надалі залишатимуться пріоритетними. Така позиція нинішнього керівництва повертає престиж шахтарської праці.

- Сьогодні у наших лавах і забоях,- сказав Андрій Павлович,- можна побачити багато молодих облич. Ось і нещодавно ми набрали на шахти групу з випускників Червоноградських гірничо-економічного коледжу і гірничо-будівельного ліцею. Наш басейн має перспективу і вона буде реалізована саме молодим поповненням. Такий прогноз в.о. генерального директора держпідприємства має реальне підґрунтя: надра Прибужжя володіють великими запасами вугілля, в проекті розкриття щедрих пластів, модернізація діючих і будівництво нових шахт, зацікавленість зарубіжних і вітчизняних інвесторів. Тому розмови про те, що шахтарське Прибужжя не має перспективи, а шахтарів чекає безробіття - безпідставні. Відтак саме собою виникло питання про шахту "Візейська", яка йде під закриття, про працевлаштування звільнених з неї гірників.

- Всі вони,- вніс ясність Андрій Дяченко,- отримали робочі місця на інших копальнях державного підприємства. Нині завершуються роботи щодо передачі "Візейської" в систему ДП "Укрвуглереструктуризація". А наразі суттєво зменшено збитки на її утримання від 2 мільйонів гривень до 300-500 тисяч щомісяця.

Наостанок під час зустрічі із журналістами Андрій Дяченко зазначив:

- Попереду у червоноградських шахтарів багато справ. Але досягти успіху ми зможемо за умови, якщо і надалі будемо діяти разом і керівники, і профспілки, і трудові колективи, за сприяння міністерства, обласної держадміністрації, органів місцевого самоврядування.

А наразі, наголосив Андрій Павлович, в програмі ДП "Львіввугілля" чітко означені нові горизонти на друге півріччя 2014 року. Ці горизонти надихають і надають впевненості у завтрашньому дні шахтарям Прибужжя.

Зрозуміло, що в рамках одногодинної розмови журналістів із в.о. генерального директора ДП "Львіввугілля" Андрієм Дяченком не було охоплено всі аспекти життя шахтарів Галичини, не обговорено те, що робиться новим керівництвом, аби відродити вугільний басейн. Тому Андрій Павлович пообіцяв зустрітися із ЗМІ напередодні Дня шахтаря і провести ділову розмову про справи шахтарські.

 

Микола КУЗЬМИЧ,

помічник генерального директора ДП "Львіввугілля”

На фото: (другий справа) в.о. генерального директора ДП “Львіввугілля” Андрій ДЯЧЕНКО.

Фото Олександра ХАРЛАМОВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz