Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Червень » 7 » МПУ – 10 РОКІВ: ПОРА СТАНОВЛЕННЯ
07:49
МПУ – 10 РОКІВ: ПОРА СТАНОВЛЕННЯ

У червні Монтажно­про­­хідницьке управління ДП "Львіввугілля" відзна­ча­тиме 10-ліття від дня ство­рення. Для історії  -  це мит­тє­вість, для сучас­ності - це життя тру­до­вого колек­тиву, яке про­жи­те впевне­но і гідно. В юві­лей­ні дати прийнято не тільки під­би­ва­ти під­сумки праці, а й вирішу­вати завдання сьо­го­ден­ня, ставити  мету  що­до подальшого  розвитку під­­при­ємства. Сьогодні наш співроз­мовник - на­ча­льник МПУ Олег ІВАШКІВ  (на фото).

- Олеже Михайловичу, чим було ви­кликане ство­рен­ня монтажнопрохід­ниць­кого управлін­ня?

- Початком відліку трудового літопису став 2003 рік. Необхідність була продик­тована, насамперед, потребами вугільної промисло­вості Львівщини. За роки роботи колектив МПУ довів свою потребу в плані ліквідації не­поладок на шахтах. Основним нашим зав­данням є профі­лактика аварійності на шахтних стволах, створення без­печних умов праці для гірників. Для цього відновили роботу елек­трослюсарів підземних з ремонту шахтних стволів (ство­ловиків). Це дало позитивний резу­льтат - на шахтах суттєво зменшилась ава­рійність. На сьогодні працює три діль­ниці: з ремонту шахт­них стволів, де на­чаль­ником Ігор Паляниця; з ремонту стац­­обладнання, яку очолює Йосип Коту­ла і з бурових та гірничих робіт під керів­ницт­вом Антона Вар­чука. За 10 років спеціа­лістами пробурено більше восьми кіло­метрів підземних свердловин буровою установкою "Стріла-77".

- Робота спеціалістів МПУ надзви­чайно відповіда­льна, вимагає високої професійності,  інтенсивності  та  уваги. Відтак тут пра­­цю­ють досвідчені спе­ціалісти, які жи­вуть за принципом: "Як­що не я, тоді хто?"

- Робітники нашого управління по праву гордяться ре­зультатами своєї праці на під­приємствах ДП "Львів­вугілля". За роки існування доводилось оперативно про­водити безліч складних робіт на під­приємствах. Надзви­чайно серйозним ви­пробуванням на професіоналізм була ло­ка­лізація пожежі на шахті "Межирічанська", де ми вперше в своїй практиці застосували тампонаж ство­ла і під­няття галереї на зба­гачувальній фабриці ПАТ "Ль­­вівська вугільна компанія"; також здійснили заміну завантажувальних пристроїв на шахтах "Межирічанська", "Відродження", "Чер­во­ноградська". Торік взимку піднімали га­лерею на шахті "Відродження", і хоча по­годні умови були несприятливі (сильні мо­рози), однак люди із зав­да­н­ням впо­рались в досить короткий термін. Перелік ро­біт, виконаних спеціалістами МПУ, звичайно, можна продовжувати, адже не на одному об'єкті доводиться їм працю­вати. Для підтримки обладнання в належ­ному стані ство­рено ремонтну групу, в яку ввійшли спра­вжні фахівці своєї справи Анатазій Сайчук, Григорій Кріп, Ярослав Коту­ла. З почуттям особливої відповіда­льності трудяться Ярослав Свистун і Яро­слав Лозовий, та їх колеги, які на­бутий дос­від та фаховість успішно пере­дають молодим робітникам. Донедавна ми виконували роботи і для Волинської групи шахт, і для ДВАТ "Шахта "Надія".

- Отже, для колективу управління 10 років це но­вий старт, аби не здати свої по­зиції, а достойно продов­жу­­вати почату в 2003 році справу…

- З роками збільшувався обсяг поставлених завдань. Відтак, збільшилось число робітників-електрослюсарів підзем­них з ремонту шахт­них стволів, машиністів бурових установок, гірничих робітників з ремонту гірничих виробок, слюсарів-ре­монт­ників поверхневих… На даний час в МПУ працює 154 чоловіка, які щомісяця отримують гідну зарплату.

В історію управління вписані імена Ва­силя Ткача, Анатолія Романківа, Бог­дана Коляди, Анатолія Зорени. Вони з пер­ших днів були на складних ділянках роботи. А зрештою, варто подякувати бага­­тьом працівникам, які мужньо та доб­росовісно, за правилами взаємо­виручки фахово виконують всі види робіт.

…Незабаром Монтажнопрохід­ни­цьке управління писатиме нову історію наступ­ного десятиліття. У свій час за вагомий осо­бис­тий внесок у розвиток вугільної галузі, високий професіо­налізм повними кава­лерами  зна­ків  "Шах­­тарська доблесть" і "Шах­­­­тарська слава" стали Володимир Яку­бук та По­чес­ний шахтар Іван П'єх. Отримали галузеву нагороду "Шахтарська слава" трьох ступенів Олег Івашків, Ярослав Тка­чик, Ігор Паляниця, Степан Шве­ць. Сподіваємось, що і в день 10-ліття нагороди знайдуть своїх героїв. Адже для цього у колективу є все - високо­кваліфіковані кад­ри, наполегливість у роботі, підтримка ке­рівництва ДП "Ль­вів­вугілля".

 

 На фото: (зліва направо) про­хідник Богдан Коля­да, підземні елект­ро­слюсарі  Анатолій Ми­хальчук, Ва­силь Ващишин та Ана­то­лій Романків під час проведення ро­біт з армування скі­пового ствола на шахті "Зарічна” .

 

Лариса ГУМЕНЮК

: | Додав: admin | Рейтинг: 1.8/4
Зробити безкоштовний сайт з uCoz