Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Жовтень » 28 » НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ – БЕЗПЕКА ШАХТАРІВ
11:46
НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ – БЕЗПЕКА ШАХТАРІВ

За ініціативою Незалежної проф­спілки гірників України 27 жовтня у Києві відбулася розмова за "круглим сто­лом" представників вугільної про­мисловості.

Присутні на нараді Михайло Воли­нець, голова НПГУ,Віктор Турманов, голова Профспілки працівни­ків вугільної промисловості України, Ігор Ященко, начальник управління проми­сло­вої безпеки та охорони праці у ву­гільній промисловості Міненерго­вугілля, Роман Чернега, голова Держав­ної служ­би України з питань праці, Сер­гій Савчук, національний координатор Міжнародної організації праці в Україні, ,представ­ники гал­узе­вих інститутів, експерти галузі та ке­рів­ники ЦПІ ДВГС,  керівники  обласних  п­равлінь Держ­служби з пи­тань праці у Донецькій, Дніпропет­ров­ській та Ль­вівській облас­тях обговорили по­точну си­туацію у вугі­ль­ній галузі Ук­раїни.

Проаналізувавши стан травматизму на державних шахтах за 9 місяців 2016 року, було відмічено, що спостерігається тен­ден­ція до збільшення випадків зага­льного виробничого травматизму. Так, торік  за  аналогічний період отримали травми 292 чоловіка, цьогоріч - 355, що на 63 випадки більше. Також зріс і по­казник травматизму із смертельними наслідками. За звітний період допущено 11 таких випадків, що на шість більше, ніж за відповідний період 2015 року. Про­тягом вересня 2016 року на дер­жавних підприємствах вугільної  галузі допущено 41  випадок  (у  вересні 2015  року - 32) за­­­гального виробничого трав­матизму,що на 9 випадків більше. Від­рад­но, що за  вересень 2016 року не  допущено смер­тельних випадків (торік - 2). Коефі­цієнт частоти  загального  ви­робничого трав­матизму на 1000 пра­цю­ючих за вере­сень склав 0,84 про­ти 0,62 у 2015 році, а коефіцієнт частоти смер­тельного ви­роб­ничого травматизму на 1 млн тонн ву­гілля у вересні на ну­льовій відмітці.

Темами для обговорення були пору­шення вимог охорони праці на вугле­ви­добувних підприємствах, проблеми не­дофінансування галузі та необхідність перегляду відповідних статей Держбюд­жету на 2017 рік для забезпечення рест­рук­ту­­ризації збиткових і розвитку перспек­­тив­­них шахт, погашення  заборгова­но­сті по зарплаті, виконання в повному обсязі заходів з охорони праці.

- Створення безпечних умов праці гірників - завжди у пріоритеті, - сказав  голова РО НПГУ м.Червонограда Віталій Оніжук. -  Голови профкомів НПГУ шахт конт­ро­люють виконання за­ходів  з охо­ро­ни праці, зокрема, вимагають  за­­без­пе­чити працівників належною кіль­кістю ЗІЗ та спецодягу.

   Лариса ГУМЕНЮК

P.S. Конфедерація вільних профспілок України 27 жовтня подала позов до Окружного адміністративного суду м. Києва про визнання незаконною та скасування постанови Кабінету міністрів України №461 від 24 червня 2016 р. «Про затвердження списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах», повідомляє сайт КВПУ. Підставою для подання КВПУ позову про незаконність Постанови №461, яка суттєво скорочує Списки №1 і №2, стали численні порушення порядку її ухвалення. Зокрема, без належного оприлюднення та громадського обговорення, ігнорування позиції Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та чинного законодавства, звуження змісту й обсягу існуючих прав сотень тисяч громадян шляхом збільшення віку та строку трудового і страхового стажу, необхідних для призначення й отримання пенсії.

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz