Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Лютий » 28 » НА ЗАХИСТІ ШАХТАРІВ
13:35
НА ЗАХИСТІ ШАХТАРІВ

Лютий видався місяцем активних дій. Через проблеми зі збутом товарної продукції, несвоєчасною виплатою зар­плати шахтарям, дефіцитом кош­тів на виробничі потреби у зв'язку із частко­вим розрахунком за вже відвантажене споживачам вугілля шах­тарські проф­спіл­ки та адміністрація ДП “Львіввугіл­ля” спільно шукали вирішення наболі­лих питань.

Голова Львівської територіальної ор­га­нізації ППВПУ Олег Турчин разом з ліде­ра­ми первинних профспілкових організацій протягом останнього часу вів діалог з ад­міністрацією держпідприємства та неодно­ра­зово прово­дилися двосторонні зустрічі з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою.

Лідери первинних профспілкових ор­ганізацій Регіонального об'єднання НПГУ м.Червонограда на чолі з головою Віталієм Оні­жуком зустрічалися з очільником Львів­ської ОДА Олегом Синюткою, а також у Киє-ві обговорили низку питань із заступником Міністра Міненерговугілля Анатолієм Кор­зу­ном та директором  ДП  "Держвуглепос­тач"  Андрієм Плюнгіним.

У результаті проведених профспілками перемовин 16 лютого було погашено забор-гованість із зарплати за грудень 2017 року.

19 лютого в Києві відбувся розши­ре­ний Пленум Укрвуглепрофспілки, у яко­му брали участь народний депутат Ми­хай­­ло  Бондар  та  т.в.о. генерального ди­ректора ДП  "Львіввугілля" Олег Акімов. Обговорив-­ши зростаючу соціальну напру­гу в шахтар­ських колективах, спілчани ви­магали від вла­ди  максимально зменшити поставки іно­земного вугілля  та  розробити за­ходи для збільшення власного видо­бут­ку, щоб розвивати власну галузь та захис­тити шах­тарів, а також зобов'язати всі ТЕС та ТЕЦ невідкладно перевести  свої  ант­ра­цитові блоки на українське вугілля газової групи. Про термінову необхідність цих кро­ків го­во­рив з трибуни голова ЛТО ППВПУ Олег Турчин.

За підсумками Пленуму народний де­путат України, Голова підкомітету з питань вугільної промисловості Комітету ВРУ з пи­­тань ПЕК, ядерної політики та ядерної без­­пеки Михайло Бондар наголосив, що по­тріб­но терміново закріпити на законодав­чому рівні перевагу українського вугілля перед іноземним. "Українські шахтарі пе­реконані - енергетична незалежність дер­жа­ви повинна перестати бути предметом політичних декларацій", - підсумував парла­ментарій.

Відповідний Маніфест від шах­тарів України з вимогами до україн­ської влади під­писали голови терито­ріа­льних організацій ППВПУ та голови об'єд­нань НПГУ.

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz