Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Листопад » 5 » НАРАДА У ПРОФСПІЛЦІ
13:13
НАРАДА У ПРОФСПІЛЦІ

 

5 листопада в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Андрій ДЯЧЕНКО взяв участь у нараді з головами профспілкових комітетів шахт у Львівській територіальній організації Укрвуглепрофспілки.

Насамперед перший керівник держпідприємства повідомив, що з 5 листопада збагачувальна фабрика ПАТ «Львівська вугільна компанія» приступила після понад місячного простою до роботи, що позитивно відіб’ється на фінансовому стані вугільників, і ситуація з відвантаженням вугілля на енергетику нормалізується. Хоча варто відзначити, що й у скрутній ситуації, коли збагачувальники не працювали, а держпідтримки на собівартість не було, завдяки спільним зусиллям адміністрації ДП «Львіввугілля», ЛТО ППВПУ на чолі з Олегом Турчиним та РО НПГУ, де головує Михайло Шабля, сприянню голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки вдалося виплачувати хоча і частинами, але півтори  місячних фонди зарплати гірникам.

Також в.о. генерального директора довів до відома профспілкових лідерів, що 4 листопада відбулося засідання парламентського комітету з ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, на якому депутати проголосували за внесення на розгляд Верховної Ради законопроекту про зміни у Держбюджет-2015 про виділення  800 млн грн державної підтримки для державних шахт на період до кінця 2015 року змін, а саме. Відповідний документ згідно з процедурою скеровано на розгляд бюджетного комітету, засідання якого відбудеться 11 листопада. Такі законодавчі ініціативи втілені у життя знову ж таки у результаті тісної співпраці з профспілками.

Щодо виробничої ситуації, то наразі першочергове завдання – до кінця року здати в експлуатацію потужні лави з високоякісним вугіллям - №173 на шахті «Лісова» та №133 на «Степовій», щоб забезпечити зростання обсягів товарної продукції та, відповідно, вчасну виплату заробітної плати шахтарям.

Марія ЛУЦЕНКО

Фото автора

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz