Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Жовтень » 14 » ОЦІНКУ ПОСТАВИТЬ ЗИМА
09:00
ОЦІНКУ ПОСТАВИТЬ ЗИМА

Під постійним контролем керівництва ДП "Львіввугілля" питання підготовки шахт до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 рр.

Підготовка вугільних під­приємств до зимового періоду роз­почалася із закінчення торішнього опалювального сезону. Були роз­роблені та затверджені орга­нізаційно-технічні заходи, в яких передбачені графіки виконання робіт та придбання необхідних обладнання і матеріалів, які по­трібні для виконання підготовчих робіт (сіль технічна, коло­сники, металопрокат, сульфовугілля тощо). На сьогоднішній день май­же всі ро­боти, що були заплановані заходами, ви­конані. Шахтами держпідприємства екс­плуатуються  22 котли, які  працюють на вла­с­­ному твердому паливі. На вугіль­них підприємствах протягом підго­товчого пе­ріоду проведено по­точ­ний ремонт 18 кот­лів, 8 калори­ферних установок, 19 димо­сосів, 18 дуттєвих вентиляторів, 19 циклонів, 25 живильних насосів, 28 будівель тощо.

Зі всією відповідальністю до виконання заходів поставилися керівники всіх шахт. Відре­монтовані по 2 котли, які готові до роботи, приведено до порядку прилеглі території, на деяких шах­тах поточним ре­монтом перекрили дахи будівель. Станом на 14 жовтня стовідсотково підготовлена до холодів шахта "Степова". Тут відре­мон­товані та розпочнуть опалювальний сезон 5 котлів. У результаті підготовки до зими спеціалістами "Степової" про­ведено рекон­струкцію та вдоско­налення системи опа­лення адмі­ніст­ративного та побутових при­мі­щень. З шахти "Візейська" отримано дві ємності  для  тепло­обмінників. Це, у свою чер­гу дасть змогу забезпечити додатковий резерв гарячої води.

Зима запитає, хто як дбає… Споді­ває­мось, що критичних мо­ментів пониження тем­пера­турного режиму взимку не буде, а відремонтоване обладнання не підведе. А наразі залишаються проблемними питання забезпе­чення вугільних котелень тех­ніч­ною сіллю,колосниками до топок ТЛ3М2, сульфо­вугіллям.

Підбиваючи підсумки прове­дення під­готовчих робіт, централь­на комісія ви­значила термін закінчення всіх запла­но­ваних за­ходів - 15 жовтня 2014 року. Саме цього дня шахти отримають пас­порти готов­ності до роботи в осін­ньо-зимовий період 2014-2015 рр.

 

Володимир ГОЛУБ,

головний механік

ДП "Львіввугілля"

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz