Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 29 » ОСНОВА УСПІХУ – МІЦНИЙ КОЛЕКТИВ
09:17
ОСНОВА УСПІХУ – МІЦНИЙ КОЛЕКТИВ

Кожне   вугільне  підприємство осо­б­ливу увагу приділяє організації проходження гірничих виробок, ос­кільки  саме  проходка  має забезпе­чи­ти  шахтарів   новими   лавами, а звідси й належними обсягами робіт з  вуглевидобутку. Неможливо ви­дати на-гора  бодай  "грам" вугілля, якщо  цьому  не передують  зусилля прохідників. Чітка  організація  підго­товчих  робіт  сприяє  збільшенню кількості пройдених метрів гірничих виробок. Звісно, що це у свою чергу забезпечує  виконання  програми з вуглевидобутку.

Позитивний приклад злагодженості в роботі цьогоріч продемонстрували прохідницькі колективи шахти "Велико­мостівська". Прохідники працювали напо­легливо та  добросовісно. Резуль­та­том їхньої роботи стало те, що май­же на два місяці раніше підземні скоро­ходи зустріли Новий виробничий рік. 3 листопада  в четверту зміну "вели­ко­­мос­тівці" першими серед шахт ДП "Ль­­віввугілля" відрапортували про ви­ко­­нання завдання в обсязі 1600 м гірни­чих виробок.

З початку року підготовкою очис­ного фронту для подальшого вуглеви­до­бутку на підприємстві займались дві дільниці  -  ДПР-1 (начальник  Микола Лінинський, бригадир Теодор Венгель) та ДПР-2 (Володимир Приходько, Вік­тор Васьків). На кожній з них працює про­хідницька  бригада, підготовчі ро­боти ведуться у Північному крилі шахти комбайном 1ГКПС із застосуван­ням аркового  кріплення. Гірники  у  серед­ньому щодоби проходять10 метрів гір­ничих виробок. Однак, якою б про­дук­тивною техніка не була, вона мало що значить без працьовитих та кмітливих людей. І "їде" комбайн завдяки профе­сіоналізму працівників ремонтної  зміни та майстерності самих комбайнерів, котрі самотужки проводять профілак­тичний огляд та ремонт техніки - і знову в роботу. Так дешевше та й надійніше. Там, у підземці, гірники підставляють один одному мужнє шахтарське плече. А до дружних і завзятих, як кажуть, завжди приходить успіх.

Цьогоріч  колектив бригади першої дільниці підготував 416 лаву по пласту Межирічанський, починаючи з проход­ження 400-біс розвідувального штреку, згодом 416-417 конвеєрні штреки і по завершенню робіт ці дві виробки "зби­ли" 416 оконтурюючим.

  Станом на за­раз підготовлено для виймання вугілля 416 і 417 лави із су­марними запасами 345 тис тонн ву­гілля. З 13 жовтня про­хід­ники почали про­ведення  гірничих  виробок  у 109-117 бортовому штреці по низькозоль­но­му пласту Сокаль­сь­кий. Вже про­йдено 110 метрів, ви­робки загальною довжиною 520 метрів, тут роботи вес­тимуться до кінця 2016 року та впро­довж наступного. Згодом за­планована підготовка 109 лави (пласт Сокаль­ський із потужністю 1,30 м).

Тим часом прохідники ДПР-2 за­вершили роботи з підготовки 116 лави (Сокальський пласт із запасами твер­до­го палива 130 тис тонн),яка вже пра-­­­цює на вуглевидобуток, після цього у квітні перейшли у 114 бортовий штрек. Гір­ники пройшли 600 метрів гір­ничих виробок (загальна довжина 760 м, по­тужність пласта 1,30 м).  Звісно, завдан­ня для прохідників напружені, оскільки тривалість часу  підготовки  лави  для ви­­й­­мання вугілля становить близько календарного року - кожен очисний за-­бій має свою специфіку та відповідні па-­раметри - від менших до більших. І то­му повноправними господарями у шах­ті є колективи прохідницьких діль­ниць. Бригадири  Теодор  Венгель та Вік­тор Ва­ськів  задають тон в роботі, дбають за виробництво, намагаються до­сягти ре­зультату та виконати постав­лені зав­дання, щоб бачити кінцевий результат - очікувані  тонни  вугілля. І  ви­няткових умов для роботи прохід­ників немає, вони якраз   досить склад­ні. На шляху до дострокового вико­нан­ня плану гір­никам зустрічалося багато перешкод: складні гірничо-геологічні умови, об­вод­нення, шахтні гази. Адже легких мет­рів не буває, прокладати підземні ви­робки завжди доводиться завзятою працею. Однак знання і муж­ність шах­тарів дозволили їм перевер­шити влас­ний трудовий рекорд мину­ло­го року - на 40 днів раніше, аніж то­рік пройдено заплановані метри гір­ничих виробок.

У прохідницьких бригадах працює понад 80 чоловік і кожен з них належно виконує свою роботу, не пасує перед труднощами, таких у бригадах біль­шість. Начальники ДПР вдячні своїм колективам за добросовісний труд - машиністам гірничих виїмкових машин Олегу Мисю, Івану Леськіву, Ігорю Ва­щи­шину, Роману Арцилевичу, меха­ні­кам дільниць Максиму Попову та Ва­си­лю Кутраню, ланковим Олек­сан­дру Ков­ригіну, Олегу Лаху, Олек­санд­ру Та­расюку, Богдану Побе­реж­нику, Андрію Сковрону та Андрію Дро­би­шевському. Варто згадати ма­шиніста ГВМ  Романа Кушніра, якого цьо­горіч удостоєно  ви­сокого звання "За­служе­ний гірник Ук­раїни". Саме його старан­нями та умі­­-лими руками ве­деться ре­монт тех­ніки, яка вже дав­но від­пра­цювала свій ви­робничий ре­сурс, аби знову викори­сто­вувати її в роботі.

- Річний план з проходження гірни­чих виробок виконано завдяки корект­ному плануванню та чіткій організації робіт, - прокоментував головний інже­нер підприємства Василь Бойко. -  Од­нак, як  на  мене, спрацювала, насам­пе­ред, свідомість людей. У непростий для країни час важливо зберегти цей виробничий потенціал і бажання пра­цю­вати. Це ті складові, які гарантують добробут нашого регіону, а звідси й кожного з нас.

Прохідники-першопрохідці, які про­кладають шлях до вугільного пласта, достойно завершили виробничий тру­довий рік, сподіваємось, що вони бу­дуть ефективно працювати у році нас­тупному, підкоряючи нові виробничі ру­­­­бежі, адже у гірників є можливість і ба­жання виконувати завдання на перс­пективу. На  сьогодні  колектив під­зем­них скороходів працює у рахунок 2017 року - 250 метрів гірничих виробок ста­нуть додатковими підземними магі­ст­ралями у році, що минає.

…У загальній технічній нарядній тра­диційно встановлена новорічна ялинка. Ця лісова красуня символізує по­чаток нового виробничого року для прохідницьких бригад "Великомостівської".

               Лариса ГУМЕНЮК

 

На   фото:  прохідники  шахти “Ве­ли­ко­мос­тів­ська”  -  з планом на-гора! На­­чальник ДПР-2 Во­лодимир При­хо­дько та бригадир Віктор Вась­ків (перший і другий справа наліво).

 

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz