Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 29

Основною виробничо-господарською діяльністю Монтажно-прохід-ницького управління є здійснення ремонтних робіт на шахтах ДП "Львіввугілля".

На вугільних підприємствах спеціа-лісти МПУ проводять роботи з ремонту шахтних стволів, гірничих виробок та стаціонарного обладнання. Саме три фахові дільниці й виконують вчасно та якісно поставлені перед ними завдання.
За період з січня по жовтень 2016 року дільницею з ремонту стволів за-мінено 1563 м. п. рейкових провідників та 84 м.п. дерев'яних провідників, проведено ремонт вугільного приймального бункера на шахті "Великомостівська";  замінено  вугільний  завантажувальний пристрій на шахті "Лісова"; виготовлено і встановлено 106 м.п. армування вугільної ями, демон-товано 450 м.п. в ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 29.11.2016

З початком другого кола юнацьку футбольну ко­ман-ду червоноградського "Шахтаря" очолив  добре зна­ний для  шанувальників  місце­вого футболу Андрій ПО­ЗИ­НЯК. Він у минулому вис­ту­пав за футбольні ко­лек­тиви Червонограда та Соснівки.

Останні вісім років Андрій По­зиняк  працює  підземним еле­кт­ро­слюсарем  на  шахті "Ве­ликомостівська". Свою ро­боту він любить, але гри но­мер один не полишає. До­по­-магає ви­борювати перемоги своїй шахті у футбольних зма­ганнях.

- Очолити юнацьку ко­ман-ду запропонував мені пре­зи­дент футбольного клубу "Шах­тар" Роман Гусар, - роз­повідає Андрій Михайлович ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 29.11.2016

Виготовлення  проектно-тех­ніч­ної  документації  згідно вимог пра­вил безпеки, охорони праці та інших діючих директивних і правових до­кументів у вугільній галузі - такі зав­дання стоять  перед колективом про­­ек­т­но-конструкторського  бюро  ДП "Львіввугілля". Над якими саме про­е­к­тами працюють спеціалісти зараз - у ін­терв'ю з директором Пет­ром ЯРИНИЧЕМ.

Довідка "Гірника". Директор ПКБ Пет­ро Яринич відзначив цьогоріч свій юві­лейний п'ятдесятий День шахтаря. У гірничій галузі  інженер з 1966 року, від­коли прийшов на роботу в органі­зацію, що розробляла та упровад­жувала у виробництво найпрогресив­ніші на той час наукові розробки -Шахтоспецмон­тажно-налагод&sh ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 29.11.2016

Без військової броньованої та автомобільної техніки, на якій пере­су­ваю­ться українські військові, важ­ко було б їм витісняти ворога. Але будь-яка техніка, навіть військова, по­требує ремонту. Допомагає догля­да­ти за технічним станом машин у зо­ні проведення АТО ремонтна рота.

Одним із таких відділень керу­вав наш земляк - Сергій ВАЦЯК, який про­­тягом року боронив східні ру­бе­жі України.

- Закінчивши школу, продовжив на­в­чання в Червоноградському гір­ничо-будівельному ліцеї, де здобув спе­ціа­льність автослюсаря, - розпочав роз­мову Сергій. - Після закінчення ліцею, був призваний на строкову служ­бу у 80-ий аеромобільний полк міс­теч­ка Хи­рів, що на Львівщині. Демо­білізував­ ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 29.11.2016

Вантажно-транспортне управління вже понад шість десятиліть здій­с­нює  залізничне  сполучення  між шахтами, збагачувальною фаб­ри­кою ПАТ "Львівська вугільна компанія" та споживачами твердого па­лива.

- Більше дев'яноста відсотків на­ших перевезень - це транспортування твердого палива. За підсумками січня-жовтня ми виконали план навантажен­ня вугілля у вагони Укрзалізниці стовід­сот­ково, перевезено 2,1 млн тонн ванта­жів, а вантажообіг становив 17,9 млн тн/км,- інформував начальник ВТУ Олександр БАРНА. - Виконання пла­нових показників ВТУ напряму залежить від роботи вугільних шахт, план розрахо­вує­ться згідно з річними планами ви­добутку вугілля на шахтах держ­підпри­єм­ства, т ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 29.11.2016

Кожне   вугільне  підприємство осо­б­ливу увагу приділяє організації проходження гірничих виробок, ос­кільки  саме  проходка  має забезпе­чи­ти  шахтарів   новими   лавами, а звідси й належними обсягами робіт з  вуглевидобутку. Неможливо ви­дати на-гора  бодай  "грам" вугілля, якщо  цьому  не передують  зусилля прохідників. Чітка  організація  підго­товчих  робіт  сприяє  збільшенню кількості пройдених метрів гірничих виробок. Звісно, що це у свою чергу забезпечує  виконання  програми з вуглевидобутку.

Позитивний приклад злагодженості в роботі цьогоріч продемонстрували прохідницькі колективи шахти "Велико­мостівська". Прохідники прац ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 29.11.2016