Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Травень » 8 » ПДК НАЗИВАЄ ПЕРЕМОЖЦІВ
09:08
ПДК НАЗИВАЄ ПЕРЕМОЖЦІВ

26 квітня, напередодні Всесвітнього дня охорони праці, відбулося уро­чисте засідання постійно діючої комісії з охорони праці ДП "Львів­ву­гілля". Вів його генеральний директор державного підприємства Ми­кола КЛЮКА. У роботі ПДК взяли участь настоятель Храму Великомученика Пан­телеймона міста Львова Мит­рофорній протоієрей Василь, настоятель церк­ви св. Во­лодимира м. Черво­но­града отець Михайло, начальник Західної Міжрегіо­нальної Державної ін­спекції на­гляду у вугільній промисловості Во­ло­димир Юрків, начальник відді­лен­ня ви­конавчої дирекції Фонду стра­хування від нещасних випадків на вироб­ництві та профзахворювань м. Червонограда Роман Сташкевич, голова Львівської тери­торіальної орга­нізації Укрвугле­профспілки Олег Турчин, голова Регіонального об'єд­нання НПГУ м. Черво­нограда Михайло Шабля, керівники шахт і структурних під­роз­ділів, їх зас­тупники з охорони праці, начальники діль­ниць, проф­спіл­кові лі­­дери, гро­мадські технічні інспектори,  працівники  апарату дер­жав­ного підприємства.

Така увага і повага до цього заходу цілком зрозуміла. Адже турбота про захист гірників на виробництві, покращення без­пеки шахтарської праці - пріоритетні питання діяльності ДП "Львіввугілля".

- Нинішній Всесвітній день охорони праці, - наголосив у вступному слові генеральний директор держпідприємства Микола Клюка, - проходив під девізом: "Запобігання професійним захворюванням". До цієї проблеми привернуто увагу не випад­ково. Оскільки рівень професій­них захво­рювань набув широкого масш­та­бу. На жаль, не виняток у цьому плані і вугільна промисловість Львівщини. Тому наше головне завдання - створення без­печних  і нешкідливих умов праці, збереження життя і здоров'я гірників.

У рамках підготовки до Всесвітнього дня охорони праці на підприємствах ДП "Львіввугілля" було проведено низку різ­номанітних заходів. Зокрема, кон­курс-огляд  з визначення кращої служби охо­рони праці та кращої виробничої діль­ниці. За словами заступника генерального ди­рек­тора ДП "Львіввугілля" з  охорони  пра­ці та надзвичайних ситуацій Валерія Со­ко­­лов­ського,  переможцями  конкурсу-ог­ляду серед вугільних підприємств стали служби з ОП шахт "Степова", "Межирічан­ська" та "Великомостівська".


Серед підприємств інфраструктури ДП "Львіввугілля"  перше  місце посіла служ­ба охорони праці  Червоноградського спецуправління з гасіння териконів та ре­культивації земель, а друге - служба Ван­тажно-транспортного управління.

Серед виробничих дільниць шахт міс­ця розподілилися наступним чином: пер­шість виборов колектив дільниці підго­тов­чих робіт шахти "Відродження" , срібло - у дільниці підготовчих робіт №2 "Велико­мостівської", на третьому місці вуглевидо­бувна дільниця №1 шахти "Зарічна".

Кра­щим визнано головного держав­ного гір­ничотехнічного інспектора  Олекса­нд­ра Зло­го, який здійснює нагляд за станом ОП на  шахті  "Степова". Лідерів у кож­ній ка­тегорії буде відзначено грошовими пре­міями.

- У цих трудових колективах, - зазна­чає Валерій Вікторович, - стан техніки без­пеки постійно перебуває у зоні особ­ливої уваги. Тут керівники, служби з охоро­ни праці, профспілки на­полегливо і повсяк­денно піклуються про гір­ників.

У  свою чергу цілеспрямовано та ефек­тивно  здійснює наглядову роботу Західна Міжрегіональна Державна інспек­ція нагляду у вугільній промисловості, яку очолює Володимир Юрків.

- Ми й надалі, - сказав на засіданні ПДК Володимир Петрович, - виступаємо га­ран­том життєдіяльності прибузьких шахт, все робитимемо для того, щоб пра­ця тих, хто видає на-гора "чорне золото" була менш небезпечною.

Правовий технічний інспектор Ль­вівської територіальної організації Укр­вуглепрофспілки Петро Смаль наголосив на необхідності тісної співпраці і взаємодії профспілок з органами державного нагляду, посилення відомчого контролю за дотриманням вимог охорони праці, повної віддачі від роботи громадських гірничих інспекторів.



В  знак подяки за ефективну спів­працю Західна Міжрегіональна Державна інспек­ція нагляду у вугільній проми­словос­ті і Львівська  територіальна організація Укрвуг­лепрофспілки нагородили грамота­ми тих, хто найбільше відзначається у та­кому важливому питанні, як охорона пра­ці. Турботою про шахтарів, їх здоров'я і безпеку були пройняті виступи отця Ми­хай­ла, протоієрея Василя. Корис­тую­чись нагодою, всечесні отці привітали чер­во­ноградських вуглекопів і їхні родини з Воскресінням Христовим, що наближа­ється. Зворушливим був той момент, коли протоієрей Василь  за доброчесне слу­жіння святій вірі Православній та за зас­луги перед парафіяльною Церквою наго­ро­див від­знаками Львівської Єпархії УАПЦ  - "Орденом рівноапостольного Великого кня­зя Володимира І ступеня" - генера­льного директора держпід­­при­ємства Ми­колу Клюку, "Орденом Святи­теля Миколая Чудотворця І ступеня” -  директора шахти "Межирічанська" Яро­слава Наливайка,  "Орденом Святої рівноапостольної княгині Ольги І ступеня" - заступ­ника директора з охо­рони праці шахти "Червоноградська" Іри­ну Сало, "Медаллю Спасителя нашого Ісуса Хрис­та" - голову профкому шахти "За­річ­на" Богдана Мороза. Крім того,  "Ор­дена Святого апостола Андрія Первоз­дан­ного ІІ ступеня" удостоєно начальника те­ри­торіального управління Держгір­пром­на­гляду України у Львівській області Юрія Царика.

В свою чергу, генеральний директор ДП "Львіввугілля" Микола Клюка подяку­вав всечесним отцям за молитву і турботу про шахтарів Червонограда і подарував настоятелю Храму Великомученика Пан­телеймона міста Львова Митрофорнію про­­тоієрею Василю на згадку про шахтарський край оригінальний сувенір, виго­товлений місцевим майстром.

Ось на такій оптимістичній ноті і за­вершилося засідання ПДК ДП "Львів­ву­гілля", яке було присвячене Все­світ­ньому дню охорони праці. Прикметно, що цей захід відбувся напередодні Воскресіння Христового за участю священ­ників.

Володимир ЗІНЧЕНКО

 

Фото

Олександра ХАРЛАМОВА

 

На фото: (зверху)

Митрофорній протоієрей Василь вручає

церковну відзнаку директору  шахти

"Межирічанська” Ярославу Наливайку.

 

(знизу) Генеральний директор ДП "Львіввугілля”

Микола Клюка вручає грамоту

заступнику директора з ОП шахти

"Великомостівська” Ігорю Кузьмичу.

: | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz