Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Вересень » 28 » ПОВАЖНИЙ ЮВІЛЕЙ СОСНІВКИ
06:50
ПОВАЖНИЙ ЮВІЛЕЙ СОСНІВКИ

 

На початку осені шахтарське міс­то відзначило шестидесятиріччя від дня заснуван­ня.

Це компактне місто почало будува­тися у 1957 році для оселення шахтарів, які звідусіль з'їжджалися працювати на ву­гільні копальні, копри яких повставали довкола. Розташоване посеред чудово­го сосно­во­го лісу, місто отримало й від­по­від­ну наз­ву. Будучи в інфраструктурі Червоно­града, Соснівка, тим не менше, має своє обличчя. Багато соснівчан за­діяні у вугіль­ній промисловості - на шах­тах  ДП  "Львіввугіл­ля"  та  ПАТ  "Шахта "Надія", на збага­ч­увальній фабриці ПАТ "Львівська  ву­гільна  компанія". У місті вирує  спортивне та культурно-мистець­ке життя - органі­зовуються велозабіги, вдало виступає футбольний клуб "Ро­чин", проходять фес­тивалі та літе­ра­тур­ні  зустрічі. Уро­чис­тос­ті  до дня народ-­ження Соснівки відбулися в Народному домі. Містяни побачили  святковий  кон­церт  відомих  виконавців та виставку творчих  робіт  майстрів Львівщини, а мо­лодіжна орга­ні­зація "Na/SOS" підго­тувала урбаністич­ний квест.

А селище міського типу  Гірник 17 вересня відзначило хоча й не ювілейну, проте  значиму  дату - 62 роки  від  дня ство­­рення. З цієї нагоди у Народному до­мі відкрилась молодіжна кімната "ГІР­лянда", щоб ініціативна молодь мала міс­це для спілкування, обговорення про­ектів та реалізації ідей. У планах - роз­по­чати роботу англомовного клубу, клубу з настільного дозвілля, влашто­вувати кінопе­ре­гляди.

До цього додамо, що перше вугілля з надр прибузьких шахт піднято на-гора у грудні 1957 року, й цьогоріч від­зна­ча­­тиметься шістдесята річниця ву­гільної галузі Львівщини.

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz