Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Червень » 7 » ПРОПИСАЛАСЬ НА ШАХТІ «СТЕПОВА» МІНІ-ФАБРИКА ТА АНКЕРНЕ КРІПЛЕННЯ
08:01
ПРОПИСАЛАСЬ НА ШАХТІ «СТЕПОВА» МІНІ-ФАБРИКА ТА АНКЕРНЕ КРІПЛЕННЯ

Шахта "Степова" має намір відмовитися від послуг збагачувальної фабрики ПАТ "Львівська вугільна компанія". Для цього тут власними силами із залученням інвестицій під керівництвом директора копальні Ярослава ШАВАРСЬКОГО розробили і виготовили унікальну в своєму роді збагачувальну установку вакуумно-пневматичної сепарації.

Міні-фабрику із збагачення гірничої маси змонтовано в приміщенні техком­плексу підприємства і наразі вона діє в експлуатаційному тестовому режимі.

А після одержання проектної докумен­тації з інституту "УкрНДІпроект" та інших доз­ві­льних документів ця технічна но­вин­ка буде запущена в роботу.

- За попередніми підрахунками фа­хівців,- розповідає в.о. головного інженера шахти Ігор Крокош,- застосування цієї зба­гачувальної установки дасть нам мож­ливість зменшити зольність палива, його собівартість, яке відправлятимемо напря­му споживачам.

У свою чергу представники Депар­та­менту вугільної промисловості України рекомендували застосувати цю установку на інших під­приємствах галузі та дали високу оцінку її творцям - умільцям шахти "Степова".

Також колектив шахти "Степова" пер­шим у ДП "Львіввугілля" почав зас­то­совувати замість аркового більш про­г­ре­сивне і ефек­тивне анкерне кріплення. Це реальна можливість зменшити грошові витрати, збільшити обсяги проходки, за­безпечити надійність та довготривалість гірничих виробок.

Вигода від такого нововведення оче­видна. Відтепер на проведення одного метра гірничої виробки шахта витрачатиме в 3,5 рази менше коштів, ніж при арковому кріпленні, в середньому до 250 метрів на місяць зростуть і темпи просування гірни­чих виробок тощо.

До застосування анкерного кріплення на "Степовій" підійшли ґрунтовно і по-господарськи, зі всією відповідальністю. Її фахівці їздили переймати досвід на шахту "Павлоградська". Крім того, запро­сили на підприємство провести навчання співробітників Дніпропетровського інсти­туту геотехнічної механіки імені Полякова.

 

Володимир ЗІНЧЕНКО

: | Додав: admin | Рейтинг: 2.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz