Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Жовтень » 21 » ШАХТАРІ ПРИБУЖЖЯ ВЗЯЛИ КУРС НА НАРОЩЕННЯ ВУГЛЕВИДОБУТКУ
10:50
ШАХТАРІ ПРИБУЖЖЯ ВЗЯЛИ КУРС НА НАРОЩЕННЯ ВУГЛЕВИДОБУТКУ

У 2015 році гірники Львівщини орієнтуються на високоефективну роботу, якісну продукцію та планують видобути два мільйони тонн вугілля, що на 25 відсотків більше, ніж очікується за підсумками поточного року. Таке завдання, за словами в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Ярослава Шаварського, визначено Програмою розвитку гірничих робіт, яку нещодавно затвердило Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.

Цього разу її розгляд і захист вперше відбувся у Львівській обласній держадміністрації під головуванням очільника області Юрія Турянського і першого заступника міністра Міненерговугілля Юрія Зюкова. Така увага держави до функціонування вугільної галузі Західного регіону на часі.

- Адже через терористичні акти в Донбасі,- розповів Юрій Зюков,- Україна втрачає 70 відсотків видобутку вугілля. Компенсувати ці втрати ми маємо намір за рахунок нарощення вуглевидобутку шахтами Львівсько-Волинського басейну.

Для реалізації цього надважливого завдання фахівцями штабу галузі, державного підприємства і шахт, науковцями напрацьована низка технічних, організаційно-фінансових заходів. Зокрема, ними передбачено збільшити кошти на модернізацію виробництва, введення в дію нових лав, застосування прогресивних технологій тощо. Уже найближчим часом планується здати в експлуатацію очисні забої - №134 на «Степовій» і №306 на «Відродження». До речі, нову лаву на «Відродження» і 276 на «Межирічанській» планується обладнати лавокомплектами зі струговою установкою, а також напрацьовуються пропозиції щодо оснащення лав №№565, 566 на «Степовій».

Усе це в комплексі, за словами в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Ярослава Шаварського, дасть можливість гірникам Прибужжя збільшити вуглевидобуток щонайменше на 400 тисяч тонн, що частково компенсує втрати на Донбасі.

Словом, вугільна промисловість Львівщини самодостатня для вирішення найважливіших державних завдань. Програма розвитку гірничих робіт на 2015 рік і її реалізація є основою і гарантією такого підходу.

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz