Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Квітень » 15 » ШАХТІ "МЕЖИРІЧАНСЬКА" - 55 РОКІВ!
08:31
ШАХТІ "МЕЖИРІЧАНСЬКА" - 55 РОКІВ!

Шахта "Межирічанська" (№3 "Ве­ликомостівська")  здана  в експ­луа­тацію у вересні 1959 року з проект­ною потужністю 750 тис тонн на рік, яка була освоєна в 1961 році.

Не одне десятиліття вона була ба­зовим підприємством у Львівсько-Во­линському вугільному басейні щодо випробування нових зразків техніки. Працюючи в 150-ти метровій лаві ком­байном "Донбас-1К", бригада знаного на той час бригадира Миколи Школя­ренка в жовтні 1962 року встановила всесоюз­ний рекорд з продуктивності праці. Згодом у виробництво впровад­жувались комбайни типу 1К-52М, КМ-87Д, працю­ючи на яких, шахтарі значно збільшували середньодобовий видо­буток.

Рекордним роком став 1978, коли гір­ники третьої "Великомостівської" ви­да­ли на-гора 1 млн 472 тис тонн вугіл­ля, з них 185 тисяч понадпланово.

За період роботи трудовий колектив копальні десятки разів виходив пере­можцем в трудових змаганнях. За доб­ро­совісну та наполегливу працю на­го­роди знайшли своїх героїв - звання Ге­­роя Соціалістичної праці було при­­с­воє­­но бригадиру гозів Григорію Си­роті, 14 кращих робітни­ків отримали звання "За­служений шахтар України", бага­тьох пра­ців­ників нагороджено орде­нами, ме­да­лями та галузевими відзна­ками "Шах­­тарська доблесть" і "Шах­тарсь­ка слава".

Майбутнє шахти - це підвищення вугле­видобутку. Для цього й працює сьогодні дружний колектив гірників, аби, незважаючи на труднощі й негаразди, примножувати авторитет вугільного під­приємства, оцінювати сьогоднішні ре­зерви та впевнено йти вперед.

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz