Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Липень » 23 » ЩОБ ТЕХНІКА БУЛА НАДІЙНОЮ
14:36
ЩОБ ТЕХНІКА БУЛА НАДІЙНОЮ

На стабільну, продуктивну роботу в умовах безаварійності спрямована технічна політика ДП "Львіввугілля".

Під особливим контролем ми тримаємо стан як стаціонарного так і теплотехнічного обладнання. На жаль, більшість із того, що експлуатується на шахтах Прибужжя, фізично зношене і морально застаріле. Так, 88 відсотків підйомних машин і вентиляторів головного провітрювання відпрацювали свій нормативний термін. В той же час потре-бують заміни клітки, скіпи, парашути, підвісні пристрої, компресори, димотяги тощо. На все це необхідні значні асигнування, а їх відсутність не дозволяє своєчасно і повноцінно оновлювати технічний парк. Державна підтримка на придбання стаціонарного об-ладнання, починаючи з 2009 року, взагалі не виділялась, а коштів від реалізації вугілля для вирішення всіх проблем бракує. Ціна на ГШО є дуже високою, а тому його вчасно закупляти ми не можемо. Робота на старому ж устаткуванні значно погіршує наші можливості.
І все-таки нам доводиться використову-вати кошти від реалізації вугілля на закупівлю вкрай необхідних матеріалів та обладнання.
Так в цьому році спрямовано значні кошти на придбання підйомних канатів, на закупівлю кліті 1НОВ-360 для шахти "Степова" та введення в експлуатацію кліті 1НОВ-255 на шахті "Великомостівська".
Одночасно орієнтуємо шахтарські колективи правильно і дбайливо експлуатувати те, що маємо, вчасно і якісно проводи-ти технічне обслуговування і ремонт. Тоді і техніка служитиме довше, і гірникам працюватиметься безпечніше. Тільки в цьому році ми замінили 1200 погонних метрів рейкових провідників, відремонтували ляду та почистили канал вентилятора головного провітрювання на шахті "Великомостівська", замінили завантажувальний пристрій на шахті "Червоноградська", відремонтували насоси ЦНС 300/600 головного відливу на шахтах "Лісова", Межирічанська", "Зарічна" та "Червоноградська".
Крім того систематично проводимо профілактичні огляди, обстеження, ревізії, діагностування ГШО.
Підготовку шахтного обладнання для подальшої експлуатації разом з працівниками шахт здійснюють фахівці Монтажно-прохідницького та Шахтоспецмонтажно-налагоджувального управлінь.
Залучалося до цих завдань Червоно-градське проектно-конструкторське бюро. Ці колективи на високому професійному рівні виконали вказані роботи. Свої найкращі риси проявили як керівники, так і робітники.
Ми й надалі триматимемо курс на те, щоб діюче ГШО було надійним в роботі, тоді й шахтарям працюватиметься продуктивно, без аварій, а головне - безпечно.

Володимир ГОЛУБ,
головний механік
ДП "Львіввугілля"

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2
Зробити безкоштовний сайт з uCoz