Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Вересень » 28 » СТАБІЛЬНІСТЬ – ОЗНАКА МАЙСТЕРНОСТІ
06:45
СТАБІЛЬНІСТЬ – ОЗНАКА МАЙСТЕРНОСТІ

ДПР-2 шахти "Великомостівська" під керівництвом Володимира ПРИХО­ДЬКА (бригадир Віктор ВАСЬКІВ) ба­гато  років  поспіль  є  однією з найпро­дук­тивніших у ДП "Львіввугілля" і демонструє достойний виробничий резу­льтат за будь-яких умов. Цьогоріч, на­передодні Дня шахтаря, спеціальна комісія вкотре відзначила дільницю як кращу за підсумками роботи семи місяців поточного року.

Виробнича динаміка прокладання гірничих виробок - понад 100 м щомісячно. Зараз колектив прохідників веде 114 конвеєрний штрек по Сокальському плас­ту. Проходячи виробку за допомогою ком­байна ГПКС, гірники долають 5-6 м у добу. Кріплять виробку аркою АКП-3/11,2. На жаль, про нове аркове  кріплення  мова не йде, то­му для забезпечення проходки аркою доводиться погашати 116 розвіду­вальний штрек. У мехцеху пресом ПК-250 арку відновлюють і повторно використо­вують. Са­мостійно  виготовляють  з'єднуючі  скоби для кріплення.

Ремонт усього наявного обладнання також проводиться силами шахтних май­стрів. У ремонтну зміну йдуть маши­ніст гір­­ничих виїмкових  машин  Олег  Мись, ста­­­­ранно працюють Мар'ян Закала, Євген Созанський, Василь Весній. Вміло коор­динують роботу своїх ланок Іван Леськів, Андрій Дробишевський, Богдан Побереж­ник та  Степан  Васьків. Сумлінністю та дис­цип­­­­лі­­но­­ва­ністю відзначаються прохід­ники Андрій Сагала, Роман Висоцький, Віталій Дубро та машиніст гірничих виїмко­вих машин Микола Васько. Електро­слю­сарі  під­земні  Василь  Клим, Володимир Ярем­­чук, Михайло Голота мають великий дос­від ведення найскладніших ремонтних робіт. За словами виконуючого обов'язки начальника дільниці Андрія Люшика, дуже ускладнює роботу ДПР-2 те, що працюва­ти доводиться в зоні бурових свердловин: щоб  запобігти  затопленню  місця  праці, що­­зміни потрібно забурювати випереджу­ю­­чі шпури уперед в цілик та у борти вироб­ки й відкачувати воду насосами ма­рок 1В-20 та ШН-50.

Проте, незважаючи на усі труднощі, шахтарі передової дільниці налаштовані разом  із  колегами  з  ДПР-1 достроково впо­­ратися з річним плановим завданням. Усі передумови для цього є: за сім місяців прохідники обидвох дільниць "Великомос­тівської" проклали 1257 м підземних ма­гістралей, виконавши план на 116,4 від­сотки.

 Відповідно до Плану гірничих робіт на 2017 рік, через три місяці прохідники другої дільниці перейдуть до підготовки конвеєрного штреку лави № 109 по Со­кальському пласту.

Марія ЛУЦЕНКО

На  фото: колектив  ДПР-2  шахти "Вели­ко­мос­тівська", в.о. начальника діль­ниці Анд­рій Люшик (перший зліва).

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2
Зробити безкоштовний сайт з uCoz