Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Вересень » 28 » ВАРТОВІ ШАХТНОЇ БЕЗПЕКИ
08:24
ВАРТОВІ ШАХТНОЇ БЕЗПЕКИ

Бійці Львівсько-Волинського воє­нізо­ваного гірничорятувального загону під командуванням Ігоря ЯВОРСЬ­КО­ГО щорічно приймають вітання з про­фесійним святом. А особливо щи­рими є слова з вуст дотичних до гірни­чої га­лузі працівників, адже у ава­рій­них си­туаціях на півкілометровій гли­бині гірничорятувальний загін - це ос­тання на­дія на подолання чи то розгні­ваної під­земної стихії, чи то наслід­ків недбалих людських дій.

Чотири відділення гірничоря­туваль­ників чергують по дванадцять годин. При повідомленні про аварійну ситуацію про­тя­гом двох хвилин вони виїжджають на місце події. Якщо аварія масштабна і пот­рібно залучити більше людей, вводиться режим надзвичайної си­туації та до черго­вих оперативно приєд­нується решта бій­ців загону. На жаль, саме таким випробу­ван­ням на оператив­ність і профе­сіона­лізм у березні цього року стала тра­гіч­на аварія на "Степовій". Понад два мі­сяці шахта ого­в­тувалася, щоб увійти у нор­­мальний ре­жим роботи.

Щоб завжди бути готовими до ряту­валь­них робіт у шахті, бійці загону велику увагу приділяють тренуванням. На полі­го­­ні у переддень професійного свята особ­ливо прискіпливо відпрацьовували еле­мен­ти  гірничорятувальних  робіт, зокре­ма розвідку аварійної дільниці і пошук по­тер­пі­лого з метою надання йому допо­моги у рамках підготовки фінального ета­пу все­українських змагань рятувальників із так­тич­ної підготовки серед кращих під­роз­ділів ДВГРЗ, які відбулися на базі ВГРЗ м.Лисичанська Луганської області.

На  урочистих  зборах  до  Дня рятівника  в.о.  технічного  директора-пер­шого заступника генерального директора ДП "Львіввугілля" Сергій Руденко привітав ко­лек­тив  гірничорятувального  загону зі свя­­том, подякував  за мужність і відвагу, високий професіоналізм та вірність обо­в'язку, готовність завжди прийти на до­помогу. Від імені численної шахтар­ської спіль­ноти побажав миру, міцного здоров'я, щастя,  незламної сили волі та витримки.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України, у підпорядкуванні якого знаходиться Державна воєнізована гірничорятувальна служба у вугільній про­мисловості, підрозділом якої є Львівсько-Волинський ВГРЗ, відзначило за достой­ну службу нагрудним знаком "Шахтарська слава" ІІІ ст. коман­дира відділення Воло­димира Гурського та помічника командира за­гону Сергія Яким­чука, а помічник коман­дира загону Анатолій Туктарьов удостоє­ний "Шахтар­ської слави" ІІ ступеня.

Ольга МАЗУР

На фото: відділення оперативного взводу  ЛВ ВГРЗ  під час учбових тренувань.­       

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz