Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Квітень » 14 » ВІД ПЕРШОГО ПАРОВОЗА ДО ПОТУЖНОГО УПРАВЛІННЯ
13:41
ВІД ПЕРШОГО ПАРОВОЗА ДО ПОТУЖНОГО УПРАВЛІННЯ

У ДП "Львіввугілля" є виробничі підрозділи, без яких не може повноцінно функціонувати вугільна промисловість  регіону.  До  них  належить і Вантажно-транспортне  управління ДП “Львіввугілля”.  7 квітня його колектив відзначив 60-річчя з дня створення підприємства.

Потреба у відомчому залізничному транспорті виникла у зв'язку з освоєнням Львівсько-Волинського вугільного басейну. Саме тоді, у 1954 році у системі шахтобудівельного тресту "Західшахтобуд" і було організовано роботу транспортного цеху. Попервах його колектив обмежувався доставкою лише будівельних матеріалів та інших вантажів на майданчики шахт, які будувалися, та соцоб'єктів нових міст Червонограда, Соснівки та селища Гірник.
- З першої прокладеної колії та проїзду по ній першого паровоза,- розповідає нинішній начальник Вантажно-транспортного управління Олександр Барна,- образно кажучи,- і розпочалася історія нашого підприємства, формувався трудовий колектив.
Йшли роки, змінювались назви і підпорядкування ВТУ, але залізничники завжди залишалися надійними партнерами гірників Прибужжя.


Нині Вантажно-транспортне управління - це потужний виробничий підрозділ ДП "Львіввугілля". В його розпорядженні 9 локомотивів, 230 вагонів, а довжина колії складає понад 74 кілометри. Його дружний і працьовитий колектив забезпечує потреби шахт, підприємств та орга-нізацій з перевезення вугілля та інших ван-тажів. Одночасно здійснює ремонт залізничних колій, під'їзних шляхів, вантажно-розвантажувальні роботи. Тільки торік залізничниками перевезено 2437 тис тонн вантажів та виконано ванта-жообігу 17504 тис тоннокілометрів, а за перший квартал цього року відповідно 652 тис тонн та 4755 тис тоннокілометрів. Навіть ці цифри свідчать про високоефективну роботу трудового колективу-ювіляра (на фото).
Гордістю вантажно-транспортного управління є його люди. Трудову славу підприємства плекало не одне покоління залізничників. Тут з пошаною вимовляють імена Вадима Лакіна, Ярослава Савчука, Олега Шатунова, Ігоря Бірбана, Леоніда Шелеста, Михайла Тимківа. Слова подяки заслуговують начальники станцій Михайло Поліщук, Богдана Служала, Галина Югач, диспетчери Марія Благута, Наталія Попроцька, та багато інших працівників, для яких праця у ВТУ стала життєвим шляхом.
Щоденній, копіткій, не завжди легкій роботі присвятили своє життя сотні їхніх колег. А це машиністи тепловозів, скла-дачі поїздів, монтери колії, стропальники, машиністи дорожньо-транспортних машин. У них різні професії, але об'єднує їх одне - любов до обраного фаху, відданість рідному підприємству.
У свій час ВТУ з успіхом очолювали Тимофій Нарижний, Анатолій Андросюк, Євген Сичук, Віктор Чайка, Ігор Васько. Нині біля керма досвідчений організатор виробництва і умілий керівник Олександр Барна, який зорганізував колектив на успішну роботу.
Зараз у ВТУ працює 330 спеціалістів-залізничників за різними професіями, однак всі вони віддано та сумлінно служать управлінню і, сподіваюся, гідно продовжать славну 60-літню історію залізничників Вантажно-транспортного управління.


Лариса ГУМЕНЮК

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz