Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Листопад » 29 » ВИКОНАННЯ РОБІТ - ЯКІСНЕ ТА ВЧАСНЕ
09:35
ВИКОНАННЯ РОБІТ - ЯКІСНЕ ТА ВЧАСНЕ

Основною виробничо-господарською діяльністю Монтажно-прохід-ницького управління є здійснення ремонтних робіт на шахтах ДП "Львіввугілля".

На вугільних підприємствах спеціа-лісти МПУ проводять роботи з ремонту шахтних стволів, гірничих виробок та стаціонарного обладнання. Саме три фахові дільниці й виконують вчасно та якісно поставлені перед ними завдання.
За період з січня по жовтень 2016 року дільницею з ремонту стволів за-мінено 1563 м. п. рейкових провідників та 84 м.п. дерев'яних провідників, проведено ремонт вугільного приймального бункера на шахті "Великомостівська";  замінено  вугільний  завантажувальний пристрій на шахті "Лісова"; виготовлено і встановлено 106 м.п. армування вугільної ями, демон-товано 450 м.п. водовідливного трубо-проводу на "Степовій"; замінено правий вугільний шків на шахті "Червоноградська", також на даний час на цьому вугільному підприємстві ведуться підготовчі роботи по заміні парної нитки про-відників у головному стволі. В головних та допоміжних стволах шахт замінено 53 розпори, проведено ре-монт армування, замінено тюбінгові болти  полоки  кріплення  розпорів на 359 ярусах. Також відремонтовано 306 м.п. трубопроводу діаметром 273 в допоміжних стволах шахт та замінено 40 м.п. обшивки та помостей драбин-ного відділення.
Спеціалістами  дільниці  гірничих робіт виконуються роботи з ремонту (перекріпленню) та погашенню гірни-чих виробок. На даний час роботи ведуться на шахтах "Червоноградська" (вже погашено 921 м.п.) і "Межирічанська" (704 м.п.), відремонтовано (перекріплено) гірничих виробок 123 м.п. На цій дільниці нещодавно ство-рено бригаду з бурових робіт, в якій налічується 8 машиністів бурової ус-тановки. За 10 місяців бригадою пробурено 1114 м.п.(49 свердловин) на шахтах "Межирічанська", "Великомос-тівська", "Червоноградська", "Відродження" та "Лісова". Буровим станком ЕБГП проведено розвідувальне бурін-ня - 755 м.п. (33 свердловини) та пробурено технічні свердловини для спус-ку води - 415 м.п. (21 свердловина), станком СБГ-1М також проведено розвідувальне буріння - 20 м.п. (2 свердловини). У роботі й бурова установка "Стріла-77", якою  пробурено  59 м.п. (3 свердловини). Зараз в Управлінні є два станки ЕБГП та один СБГ. Бурова установка "Стріла-77" знаходиться в ремонті.
Роботи  з  ремонту стаціонарного обладнання на поверхні шахт виконуються робітниками дільниці стаціо-нарного обладнання. Основна увага приділяється підготовці шахт до роботи в осінньо-зимовий період: ремонтуються котли, бойлери, трубопроводи колосникових решіток, а також вентилятори головного провітрювання та калорифери. На дільниці працюють спеціалісти, які за необхідністю займаються виготовленням рейкових провідників   для  заміни у стволах шахт. На даний момент виготовлено провідники парної нитки у кількості 145 штук на шахті "Червоноградська".
Монтажно-прохідницьке управління і надалі готове виконувати планові завдання згідно заявок з шахт ДП "Львіввугілля".

       Ігор ПАЛЯНИЦЯ,
в.о. начальника Монтажно-прохідницького управління
  ДП "Львіввугілля"

На фото: (зліва направо) бригадири  електрослюсарів   Володимир Литвин, Петро  Михалюк та гірничий майстер Микола Маюк дільниці з ремонту шахтних стволів виконують заміну парної нитки провідників у головному стволі  на “Червоноградській”. 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz