Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Травень » 4 » ВІКТОР ТУРМАНОВ: ПРОБЛЕМИ ШАХТАРІВ НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ
18:06
ВІКТОР ТУРМАНОВ: ПРОБЛЕМИ ШАХТАРІВ НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ

Голова Профспілки працівників вугільної промисловості України, народний депутат Віктор ТУРМАНОВ відвідав шахтарський Червоноград.

Візит Віктора Івановича розпочався з шахти "Червоноградська" ДП "Львіввугіл­ля", на якій відбулася розмова з трудовим колективом, по закінченні якої він спустив­ся  у  вугільний забій. Тутешні гірники з проф­­­спілковим лідером зустрічаються не впер­ше, тому він добре обізнаний з проб­лемами, які є на підпри­ємстві. А останнім часом скрутне фінан­сове становище  шах­ти не давало змоги оснастити 561-у лаву, аби створити очис­ний фронт для вугле­ви­до­­бувників дільниці Івана Плешинця.

До вирішення цієї нагальної проблеми, за проханням голови профкому шахти Павла Євтушка, підключився й голова Укрвугле­профспілки Віктор Турманов. Кошти на прид­бан­ня запасних частин для мехкомплексу КД-80, конвеєра СП-250, комбайна  РКУ-10 та на інші матеріали для "зарядки" нової лави було взято в Бан­ку Першому - 2 млн. 200 тис. грн.. У квітні  з 561 очисного забою пішло на-гора ву­гілля.  Запаси лави - 100 тис. тонн, по­туж­ність пласта складає 1,4 мет­ри, а дов­жина - 170. На самій дільниці ус­пішною працею відзначається бригада Пет­ра Гаві­лея, яка щодоби видає на-гора по­над  500 тонн гірничої маси.


- У "Червоноградської" є перспектива для майбутнього, - зазначив Віктор Іва­нович.- Адже тут віддані своєму підприєм­ству шахтарі-спілчани, які не стоять осто­ронь на­гальних питань.


А тим часом для колективу першої вугле­видобувної дільниці готується більш потужний 439 очисний забій, запаси якого сягають 295 тис. тонн твердого пали­ва.

 Об­лад­нання для роботи у лаві пере­мон­­товують із 438 очисного забою. Отже, є на­дія, що незабаром вугле­видобувники "Червоно­град­ської” вийдуть на 1300-тонний середньо­добовий видобуток.

 

Лариса ГУМЕНЮК

 

На фото:  (зверху) голова Укрвуг­ле­профспілки  Віктор Турманов

 (зліва) під час візиту на шахту "Червоноград­ська”, начальник 

вуглевидобувної  діль­ни­ці  Іван Плешинець та голова профкому

Пав­­ло Євтушок  (зліва направо);

                                                                                                                    (знизу) колектив вуглевидо­був­ників у  561 лаві.
: | Додав: admin | Рейтинг: 2.0/3
Зробити безкоштовний сайт з uCoz