Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2013 » Січень » 24 » СТЕПАН КУРПІЛЬ, НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ: «ЗАКРИТТЯ ШАХТ НЕ МОЖНА ДОПУСТИТИ»
11:35
СТЕПАН КУРПІЛЬ, НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ: «ЗАКРИТТЯ ШАХТ НЕ МОЖНА ДОПУСТИТИ»


Тривожна інформація з приводу ліквідації трьох шахт ДП «Львіввугілля», а саме «Зарічна», «Візейська» та «Великомостівська» змусила голову Регіонального об’єднання незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Михайла Шаблю за дорученням трудових колективів шахт звернутись з офіційним листом до народного депутата України Степана Курпіля і його сприяння про недопущення знищення вугільної галузі Львівщини.

З цього приводу 16 січня 2013 р. відбулася зустріч народного депутата України Степана Курпіля з профспілковими лідерами НПГУ шахт. Голова РО НПГУ м. Червонограда Михайло Шабля зазначив:

- Наприкінці минулого року Міненерговуглепромом був затверджений «Поетапний план дій щодо передачі збиткових шахт на підготовку до ліквідації». Згідно цього плану з 15 шахт, що підлягають ліквідації в 2013 році на Україні, 6 належать до Західного регіону, а це 40 відсотків від загальної чисельності шахт.

Звісно, що таке рішення призведе до звільнення близько трьох тисяч працівників, які залишаться без роботи через те, що альтернативних робочих місць наразі не створено. Звичайно, цього допустити не можна, бо шахтарі Галичини змушені будуть вдаватися до крайніх заходів протесту, аби захистити свої трудові та соціально-економічні права.

Учасники зустрічі за круглим столом наголошували на тому, що на шахтах «Великомостівська» та «Зарічна» ще є значний запас вугілля, що дозволить трудовим колективам ще декілька років працювати.

- Ми мусимо координувати свої дії,- наголосив народний депутат України Степан Курпіль,- і захистити інтереси шахтарів Львівщини. Також Степан Володимирович запевнив присутніх, що з цього важливого питання звернеться з обгрунтованим зверненням до Президента та Прем’єр-міністра України.

А наразі шахтарські профспілки стали на захист вугільних підприємств, які Міненерговуглепром готує до ліквідації. Шахти треба не закривати, а вкладати кошти у їхній розвиток впевнені лідери шахтарських профспілок.

Цього дня народний депутат України Степан Курпіль зустрівся з міським головою Червонограда Ігорем Чудійовичем та головою Львівської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості України Олегом Турчиним. Під час зустрічі також обговорювались шахтарські проблеми, зокрема, ліквідація вищевказаних шахт та бюджет міста Червонограда, який значно постраждає через зменшення основних наповнювачів бюджету, тобто вугільних підприємств.

 

Лариса ГУМЕНЮК


На фото (зліва направо): голови ППО шахт

"Червоноградська" та "Візейська" Роман ШИШКА і

Михайло КАЗИБРІД, голова РО НПГУ м. Червонограда

Михайло ШАБЛЯ, народний депутат України Степан КУРПІЛЬ

: | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/2
Зробити безкоштовний сайт з uCoz