Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Серпень » 28 » ЖІНОЧЕ ОБЛИЧЧЯ МАШИНІСТІВ ПІДЙОМУ
12:43
ЖІНОЧЕ ОБЛИЧЧЯ МАШИНІСТІВ ПІДЙОМУ

Щодня та щоночі крутиться вели­чезне  колесо  клітьового пі­д­йо­­му на шахті "Відродження". Весь цей час за пультом керування його ма­шиністи.

Ця робота нелегка та надзвичайно від­­по­відальна. Тут не тільки уважно сте­жать за приборами, натискають педалі та важелі, а й відчувають вантаж на кінці ста­левого канату, який опускається на глиби­ну 500 метрів.

- Спуск  та  підйом людей, а також різ­них вантажів,- говорить Стефанія Пиріг,- наше щоденне завдання.

Машиністи опус­кають в шахту облад­нання  для  нової  лави, в­идають на-гора від­пра­цьоване для ре­монту. Однак особ­ливим є спус­к і підйом шахтарів, адже там, на глибині, працюють близькі їм люди.

- З 1989 року,- згадує Наталя Князь,-я знаходжуся за пультом керування підій­мальної машини. Починала на техкомп­лексі. Цей агрегат надійно служить людям. За роботою машини стежать ре­монтники з дільниці стаціонарного облад­нання. І ми впевнені, що техніка не під­веде.

Стефанія Пиріг та Наталя Князь - (на фото зліва направо) з великим стажем та неабияким досвідом роботи. За ці роки свої обов'язки знають досконало, ще й по­ділитися набутим можуть з молоддю, яка тільки-но починає освоювати профе­сію.

Під час нашої розмови ринули дві зустрічні хвилі - одна зміна в шахту, друга навпаки. Запрацювали прибори, тут треба зосередитись… Руки Стефанії міцно три­мають важіль, очі уважно стежать за швид­костеміром. Звичайна картина звичайної робітничої зміни.

 

Лариса ГУМЕНЮК

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz