Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Лютий » 4 » АРХІВНА СПАДЩИНА ДП «ЛЬВІВВУГІЛЛЯ»
11:12
АРХІВНА СПАДЩИНА ДП «ЛЬВІВВУГІЛЛЯ»

Об'єднаний архів ДП "Львів­вугілля" забезпечує облік і збе­рі­гання архівних документів,які стосуються  створення  та роз­вит­ку вугільного басейну При­бужжя. Цей архівний відділ був заснований згідно наказу держ­підприємства №110 від 7 черв­ня 2007р.

Тут створені належні умови,які відповідають вимогам зберігання архівних документів. Приміщення упорядковане для роботи праців­ників і користувачів. Найбільше від­відувачі звертаються, аби от­римати довідку про пільговий стаж роботи чи то заробітну плату для призначення пенсій. У разі потреби видаються й копії документів - на­казів,особових карток,актів про нещасні випадки на вироб­ницт­ві, або щодо перейменування під­приємств та проведення атестацій робітничих місць на шахтах. Про­тягом 2015 року працівниками ар­хіву було видано 1200 довідок піль­­гового напрямку.

Банк необхідної інформації чи­малий. На охайних стелажах зна­йшли своє місце архівні документи 18 установ і організацій Львівщини. До сховищ передані й докумен­та­льні скарби ВО "Укрзахід­вугіл­ля", шахт №№2,5,8 "Великомостів­ські", №1 "Червоноградська". На­­­при­кі­н­ці 2015 року в архівний відділ на­ді­­йшла частина документів шахти "Зарічна" (№7 "Великомостів­ська"), яка припинила вуглевидобу­ток і пе­редається на реструкту­ри­зацію.

Свої зусилля і працю у збе­ре­ження документального складу Об'єднаного архіву докладають за­відувачка Ольга Терзілова (на фо­-­то в центрі) та архіваріуси Лілія Серебрякова та Ольга Богуцька (на фото зліва на­право), які ма­ю­ть чималий дос­від впоряд­кування фондів.

Лариса ГУМЕНЮК

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz