Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 18 » НА ПЕРЕДОВІЙ
08:32
НА ПЕРЕДОВІЙ

У  військкоматі свої контактні дані прохідник ДПР-1 шахти "Великомостівська" Назар ТАРАСЕ­ВИЧ  зали­шив на  початку  весни  минулого року, не чекаючи по­вістки. Впевнений, що вчинив прави­льно. З армії демобілі­зу­вався цьогоріч у березні.

- Служив в 51 окремій механізо­ваній бригаді, на базі якої створено 14 бригаду, - розповідає Назар. - Проте я і мої побратими добре знаємо, на­скільки високу ціну заплатили бійці на­шого  батальйону "Колос" при взятті і утриманні стратегічної висоти Савур-Могила, звільненні Лисичанська, скіль­ки знищили ворожої техніки…  До речі, в одному взводі зі мною був гірник зі "Степової" Володимир Павлик.

Назар був водієм штабної машини. Завжди на передовій. У кузові його "Камазу" перевозили польовий вузол зв'язку. Але часто доводилося виво­зити поранених, доправляти воякам їжу і воду. В архіві бійця багато фото з Савур-Могили - понищені будівлі, зруй­новані пам'ятні дошки, окопи се­пара­тистів та його машина на фоні геть роз­трощеної стели за кілька днів до від­­­ступу нашої армії з кургану.

- Врізалися у пам'ять перший гу­манітарний конвой, колони ворожої військової техніки, які спокійно їхали повз нас, бо ми мали наказ "не стрі­ляти"… А вони від'їжджали за по­ворот та починали обстрілювати нас, - згадує Тарасевич. - У найгарячіші дні був  за 15 км від Донецька, згодом - за кілька кілометрів від кордону з Росією. У го­лові - десятки назв сіл і містечок. По­бачити довелося всяке. Стримували ворога як могли. Мене Бог беріг, тому повернувся з ешелоном у Володимир-Волинський на своїй посіченій оскол­ками машині живий-здоровий… Відре­монтував  та передав "Камаз" новій зміні. Повернувся у Соснівку до дру­жини Анни та донечки Вікторії. Швидко вийшов на роботу. Ще перед мобілі­зацією закінчив курси в учбово-курсо­вому комбінаті, а лише зараз перевівся на прохідника. Щодня телефоную хлоп­цям, з якими служив. Переживаю за тих, хто  й  зараз у АТО. Цей бойовий конф­лікт надовго, триває вже понад рік, і кінця-краю не видно. Тут над нами мирне небо, але маємо пам'ятати, що ми живемо у тилу. Якщо будемо єдині-переможемо.

Марія ЛУЦЕНКО

На фото: (зліва направо) шах­тарі Назар  Тарасевич

та Во­лодимир Пав­лик в зоні АТО.

 

: | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Зробити безкоштовний сайт з uCoz