Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 06

У гематологічному відділенні Львівської об­ласної дитячої клінічної лікарні на лікуванні по­стійно зна­ходяться десятки дітей, третині з яких перели­вання компонентів крові потрібне щодня. Уже кілька років поспіль група гірників з шахт ДП "Львіввугілля" ад­ресно здає кров для мале­ньких пацієнтів.

Започаткована ця благородна справа у 2010 році колишнім гірником шахти "Відродження" Юрієм Сікорою. За кілька років хвороба забрала його, але благодійну традицію колеги підтримують. Активіст донорського шах­тарського руху, колишній гірник шахти "Межирічанська" Іван Шабля розповідає, що здавати кров для хворих дітей раз у два місяці їздять кілька десятків гірників, бу­ває, до них долучаються друзі та знайомі.

- Окрім здачі крові, ми відвідуємо дітлахів, які лікуються у стаціонарі, - розповідає Іван Михайлович. - Приходимо до них, звісно, не ... Читати далі »

| Добавил: admin | Дата: 06.05.2015

У  першу неділю квітня своє професійне свято відзначили гео­лого-маркшейдерські служби шахт ДП "Ль­віввугілля". Сьогодні наш співро­з­­мов­ник - Богдан Миклюш, який 20 років працює на шахті "Від­род­ження" на посаді головного марк­шей­дера.

- У штаті працює 12 високо­квалі­фікованих спеціалістів, з них 4 підзем­них робітника,- розповідає Бог­дан Яро­сла­вович. -У наші обов'язки входить вивчення залягання вугільних і бокових порід, проведення випробу­вань гір­ничих виробок, а також скла­дан­ня карт потенційно небезпечних місць по вики­донебезпечних пластах, гірничо-геоло­гічних прогнозів на ве­дення очисних і підготовчих робіт тощо.По підприємству станом на 1 січня 2015 року балансові запаси вугілля різних марок становлять 13 млн 447 тис тонн, а промислові - 7 млн 074 тис тонн.

... Читати далі »
| Добавил: admin | Дата: 06.05.2015