Вітаємо Вас на сайті газети "Гірник" ДП "Львіввугілля".
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 30 » НА ВАРТІ ЗДОРОВ’Я ГІРНИКІВ
13:08
НА ВАРТІ ЗДОРОВ’Я ГІРНИКІВ

Завідуюча здоровпунктом шахти "Великомостівська" Світлана ТИХО­НЮК  вважає, що  головне  у ро­боті медпрацівника - оперативність та ретельність.

-У  шахтному медпункті завжди готові надати медичну допомогу гірни­кам. І під землею, і на поверхні  цілодо­бово чергують медсестри, - розповідає завідуюча. - Медпункт забезпечений достатньою кількістю медпрепаратів та устаткування. На щастя, найчастіше до нас звертаються з проханнями виміряти тиск, температуру тіла,  зара­дити при головному  болі,  захворю­-ваннях горла тощо. Ведемо облік лі­карняних, скеровуємо працівників на медогляди, а при серйозних травмах надаємо першу допомогу та відправ­ляємо у лікарню.

Щовівторка на шахті веде прийом цеховий лікар Лариса Бондарчук, а решту часу вона приймає пацієнтів-шахтарів у Червоноградській міській поліклініці.

 Висококваліфікований шахт­ний стоматолог Ігор Тхір має облад­наний кабінет у медпункті та приймає паці­єнтів  у робочі дні.

-Усі підземні медсестри перед по­чатком роботи у підземному мед­пункті обов'язково проходять  курси в Чер­воноградському учбово-курсовому ком­бінаті та інструктажі з техніки безпеки в учпункті шахти, - зазначає Світлана Тихонюк. - Колектив у нас не­величкий та дружний. Найдос­відченіші наші медсестри Наталія Огінська та Любов Цейко, які працюють вже понад двад­цять років. Нещодавно прийшли на шахту молоді медпра­цівниці Наталія При­тула та Мар'яна Штибель. У роботі увесь персонал до­три­мується відомого медичного прин­ципу: допомогти па­цієнту за будь-яких обставин.

 

Марія ЛУЦЕНКО

На фото: (зліва направо) заві­дуюча

медпунктом  Світлана Ти­хонюк,

медсестри  Наталія При­ту­ла,

Ірина При­хо­дько та Надія Ми­ки­тюк.

: | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Зробити безкоштовний сайт з uCoz